Κινηματογράφος

cine
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ
Ο κινηματογράφος είναι μια πρωτοβουλία των νέων της περιοχής, που έχει τη στήριξη του Δήμου, σε μια προσπάθεια να συνδυαστεί η ψυχαγωγία με την αλληλεγγύη και την προσφορά. Και ο λόγος είναι ότι αντί για εισιτήριο, οι θεατές μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Στην περιοχή του Βελεστίνου και ευρύτερα του πρώην δήμων Φερών και Κάρλας δεν λειτουργεί άλλος κινηματογράφος και στο πλαίσιο αυτό οι νέοι πήραν την πρωτοβουλία να τον οργανώσουν. Η Δημοτική Αρχή παρέχει την απαιτούμενη στήριξη, όπως και σε οικονομικούς πόρους.
Μάλιστα το σύνθημα της όλης πρωτοβουλίας ήταν πως οι νέοι μπορούν να προσέρχονται στο χώρο του κινηματογράφου, χωρίς να καταβάλλουν εισιτήριο, αλλά μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα. Εξάλλου από τη Δημοτική Αρχή δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των απόρων ασχέτως εποχής και περιόδου.
Τη χειμερινή περίοδο εδώ και δύο χρόνια λειτουργεί κινηματογράφος στον κλειστό χώρο του Πνευματικού Κέντρου, όπου κάθε Κυριακή προβάλλονται ταινίες για παιδιά και ενήλικες.