Ο Δήμος

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου αποτελείται από τους πρώην Δήμους Φερών και Κάρλα και την πρώην Κοινότητα Κεραμιδίου και έχει ως έδρα του το Βελεστίνο. Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στο βορειοδυτικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και συνορεύει νότια με το Δήμο Αλμυρού και το Δήμο Βόλου, ανατολικά με το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, δυτικά με τους Δήμους Φαρσάλων και Κιλελέρ και βόρεια με το Δήμο Αγιάς. Η έκταση του Δήμου είναι 550,636τ.χιλ. και καταλαμβάνει το 20,89% της συνολικής έκτασης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Ο Δήμος διαθέτει πλούσια ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά και αποτελεί σημείο συνάντησης διαφορετικών πολιτιστικών στοιχείων.

Ετησίως προσελκύει πολλούς επισκέπτες, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με τη διοργάνωση ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως τα «ΡΗΓΕΙΑ», που περιλαμβάνουν παραδοσιακές, αθλητικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις-εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες.

Αποτελεί, σίγουρα, έναν ενδιαφέρον προορισμό με πλούσια ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία που μπορεί ο κάθε επισκέπτης να ανακαλύψει.