Μηνυτήρια αναφορά για πλαστογραφία κατέθεσε ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου

Μηνυτήρια αναφορά για πλαστογραφία κατέθεσε ο δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ζητώντας τη νόμιμη τιμωρία όποιου ή όποιων ενήργησαν εις βάρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ρήγα Φεραίου αλλά και του Δήμου κατέθεσε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας.
Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Νομικού Προσώπου αλλά και του Δήμου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Βόλου ζητώντας τη νόμιμη τιμωρία του μέχρι σήμερα αγνώστου δράστη ή δραστών που τέλεσαν σε βάρος του ΝΠΔΔ το αδίκημα της πλαστογραφίας.
Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά , ο Δήμος ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τους υπευθύνους των τοπικών εφημερίδων ΜΑΓΝΗΣΙΑ και ΘΕΣΣΑΛΙΑ ότι στις 20-10-2014, άγνωστο πρόσωπο, με ηλεκτρονικό μήνυμα υπό στοιχεία αποστολέα infoferwn@gmail.com, απέστειλε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των εφημερίδων αυτών, για δημοσίευση, την υπ” αριθμ. ΣΟΧ 2/2014 με αρ. πρωτ. 3 01/14-10-2014 ανακοίνωση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου που αφορούσε στη σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης, η οποία είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο «Διαύγεια» του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης .
Η επίμαχη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την οποία εστάλη η προκήρυξη δεν ανήκει ούτε ανήκε ποτέ στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ρήγα Φεραίου ούτε φυσικά στο Δήμο και όπως υπογραμμίζεται στην μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα, ούτε ποτέ εξουσιοδοτήθηκε κανείς εκπρόσωπος ή υπάλληλος να δημιουργήσει ηλεκτρονική διεύθυνση με αυτά τα στοιχεία ή να στείλει στις εφημερίδες την ανωτέρω προκήρυξη, η οποία είχε άλλωστε αναρτηθεί στο «Πρόγραμμα Διαύγεια». Σε περίπτωση δε που οι εφημερίδες δεν επικοινωνούσαν με το Δήμο για να διασταυρώσουν την αλήθεια της αποστολής και προχωρούσαν σε δημοσίευση της πολυσέλιδης ανακοίνωσης, ο Δήμος και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου θα επιβαρύνονταν με σημαντικά έξοδα.
Ο δήμαρχος στην αναφορά προς τον Εισαγγελέα, τονίζει ότι σκοπός της παραπάνω ενέργειας ήταν να παραπλανηθούν οι εφημερίδες αφενός και αφετέρου να επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος και το Νομικό Πρόσωπο.
Τέλος ο κ. Νασίκας ζητά να διενεργηθεί έρευνα, να εντοπιστεί ο ή οι δράστες που πλαστογράφησαν και να ασκηθεί εναντίον τους ποινική δίωξη
O δήμαρχος Ρήγα Φεραίου μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς με δήλωσή του επισημαίνει τα εξής:
« Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Δήμου Ρήγα Φεραίου και όλων των Νομικών Προσώπων με κάθε κόστος. Οι δημότες του Δήμου Ρήγα Φεραίου μας εμπιστεύτηκαν τη διοίκηση του Δήμου και αυτό αποτελεί για όλους μας μεγάλη ευθύνη από την οποία δεν πρόκειται να αποκλίνουμε ποτέ. Έχουμε αμέριστη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ότι θα επιληφθεί άμεσα του θέματος που ανέκυψε και ότι θα εντοπίσει όποιον ή όποιους με κακόβουλο τρόπο προσπάθησαν να βλάψουν το Δήμο Ρήγα Φεραίου και να παραπλανήσουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τους δημότες μας. Είμαστε σίγουροι ότι πολύ σύντομα θα λάμψει η αλήθεια και «ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του». Εμείς συνεχίζουμε αταλάντευτα το έργο που έχουμε αναλάβει και προειδοποιούμε ότι όποιος σκεφτεί να επιβουλευθεί τα συμφέροντα του Δήμου Ρήγα Φεραίου και των πολιτών «θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα».
Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.