Στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Βιολογικών Πόλεων εντάσσεται ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

Στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Βιολογικών Πόλεων εντάσσεται ο Δήμος Ρήγα Φεραίου

viologikes-poleis
Στο Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Βιολογικών Πόλεων θα ενταχθεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου που έχει ως στόχο να αναδείξει την πολιτιστική κουλτούρα των βιολογικών πόλεων, και να συνδράμει στην ανάπτυξη και συνεργασία των πόλεων με την ύπαιθρο.
Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας μετά από συζήτηση με τα στελέχη που προωθούν και στην περιοχή μας την ιδέα δημιουργίας του Δικτύου Ευρωπαϊκών Βιολογικών Πόλεων, απέστειλε επιστολή προς τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Δικτύου και εξέφρασε τη βούληση της δημοτικής αρχής και του Δήμου Ρήγα Φεραίου για την ένταξη του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο.
Απώτερος σκοπός του δικτύου θα είναι να προβληθούν τα τοπικά βιολογικά προϊόντα, να ενταχτούν τα βιολογικά προϊόντα στη σχολική διατροφή και στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, να ενημερωθούν οι δημότες και καταναλωτές για την αξία των προϊόντων. Επίσης κάθε χρόνο διοργανώνονται 5 διαγωνισμοί και εκθέσεις για να προβληθούν και να προωθηθούν τα τοπικά βιολογικά προϊόντα ενώ επίσης προβλέπονται δράσεις προβολής μέσου τουρισμού, δράσεις οικονομοτεχνικού χαρακτήρα και υποστήριξη αγροτικού πληθυσμού που ασχολείται με τα βιολογικά προϊόντα, ενημέρωση για την προώθηση των βιολογικών προϊόντων σε όλες τις Ευρωπαϊκές αγορές και όχι μόνο και τέλος πρόσβαση σε ευρωπαϊκά προγράμματα διακρατικές συνεργασίες.
Το δίκτυο των Ευρωπαϊκών βιολογικών πόλεων, ιδρύθηκε και λειτουργεί στην Ιταλία στο Γκρουλιάσκο, συμμετέχουν ήδη 180 πόλεις της Ιταλίας, 30 της Γερμανίας, Γαλλίας Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Αυστρίας, κλπ
Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου όπως υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας προσδοκά μέσα από τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό δίκτυο να αναπτύξει μια γέφυρα συνεργασίας σε πολλαπλό επίπεδο με όλε αυτές τις πόλεις προς όφελος του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής. «Οι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων και ζωικής και φυτικής παραγωγής θα έχουν την δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους, πέρα από τη τοπική αγορά, στην μεγάλη ευρωπαϊκή αγορά τον βιολογικών προϊόντων» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Νασίκας επαναλαμβάνοντας τη βούληση της δημοτικής αρχής να στηρίξει κάθε δράση και πρωτοβουλία που έχει στόχο τη συνεργασία και την στήριξη των παραγωγών της περιοχής.