Πρόσληψη 8 υπαλλήλων στο Δήμο αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο

Πρόσληψη 8 υπαλλήλων στο Δήμο αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο

ergasia
Την πρόσληψη οκτώ (8) συνολικά υπαλλήλων, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου σε συνεδρίαση που έγινε στις 6 Μαρτίου 2015.
Oι οκτώ υπάλληλοι θα απασχοληθούν σε υπηρεσίες του Δήμου, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ (8) μηνών – για πέντε (5) άτομα – και δύο (2) μηνών – για τρία (3) άτομα.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πρόκειται να προσληφθούν, τέσσερις (4) εργάτες στην υπηρεσία καθαριότητας – ανταποδοτικού χαρακτήρα – συνοδοί απορριμματοφόρων, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες το καλοκαίρι, δύο (2) οδηγοί φορτηγών, ένας (1) χειριστής σκαπτικού μηχανήματος και ένας (1) χειριστής γκρέϊντερ – για τις ανάγκες της τεχνικής υπηρεσίας.
Η πρόσληψη υπαλλήλων είναι απολύτως απαραίτητη, επεσήμανε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, καθότι το μόνιμο προσωπικό του Δήμου δεν επαρκεί και οι ανάγκες στις απομακρυσμένες τοπικές κοινότητες του Δήμου μας, είναι μεγάλες.
Αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα του προσωπικού , ο δήμαρχος τόνισε « Είναι δύσκολη η πραγματικότητα που καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο εγγύτερος προς την κοινωνία πολιτειακός θεσμός. Μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με 65% λιγότερους κρατικούς πόρους και 30%-40% λιγότερο ανθρώπινο δυναμικό, εξαιτίας διαθεσιμοτήτων, συνταξιοδοτήσεων και πρόωρων αποχωρήσεων. Και όλα αυτά ενώ απαγορεύονται οι προσλήψεις, και διαρκώς ελαστικοποιούνται πλήρως οι εργασιακές σχέσεις στους ΟΤΑ.
Παρ’ όλα αυτά παλεύουμε, με υπερπροσπάθεια των στελεχών μας και δημιουργώντας θεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης, ενέργειες και δράσεις που θα ανακουφίζουν τους δημότες.
Οι ανάγκες του Δήμου σε προσωπικό είναι πιεστικές. Σήμερα αποφασίζουμε για την πρόσληψη αυτών των εποχικών υπαλλήλων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα αρμόδια υπουργεία θα κατανοήσουν την ανάγκη, το θεσμικό πλαίσιο να αλλάξει και ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα να καλύψουμε ζωτικές ανάγκες της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών με την πρόσληψη προσωπικού με ένα καλύτερο εργασιακό καθεστώς που δεν θα προκαλεί εργασιακή ανασφάλεια στον κάθε εργαζόμενο και παράλληλα θα δίνει στο Δήμο τη δυνατότητα αντιμετώπισης των κενών που υπάρχουν.
Ως δημοτική αρχή υπερασπιζόμαστε αξιακά τη σταθερή και μόνιμη εργασία, ως κυρίαρχο εργασιακό μοντέλο στους ΟΤΑ, γιατί αυτό σημαίνει καλύτερη ποιότητα παροχής υπηρεσιών στους δημότες μας» τόνισε καταλήγοντας ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας.