Σύσκεψη για την πυροπροστασία στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Σύσκεψη για την πυροπροστασία στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

dimotiko-symvoulio2
Σύσκεψη με θέμα την προετοιμασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αλλά και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αναφορικά με το ζήτημα της πυροπροστασίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η καλύτερη δυνατή προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων εν όψει του καλοκαιριού ώστε να υπάρχει πρόληψη για τις πυρκαγιές.
Εκείνο που επισημάνθηκε είναι ότι προέχει η πρόληψη αλλά και η ενημέρωση όλων των δημοτών για την αποψίλωση των χωραφιών και των οικοπέδων τους και ο έγκαιρος καθαρισμός των αγροτικών δρόμων από το Δήμο, την Περιφέρεια και το Δασαρχείο.
Παράλληλα υπογραμμίστηκε ότι πρέπει να υπάρχει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων με στόχο την πρόληψη των πυρκαγιών.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία το Δασαρχείο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία και επεσήμανε πως επιβάλλεται αυτή η συνεργασία να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο με στόχο την πρόληψη κυρίως, αλλά και την αντιμετώπιση όπου χρειαστεί δύσκολων καταστάσεων και φαινομένων.
Τέλος επεσήμανε πως θα πρέπει με τα λίγα οικονομικά που διαθέτουν πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα μέσα από τον καλό συντονισμό τη συνεργασία και την ευελιξία που θα πρέπει να διακρίνει όλες τις υπηρεσίες.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός από το δήμαρχο, οι Παλληκάρης Δημήτριος – Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας, Παρσάς Ευάγγελος – Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Πρασίνου, Βλάχος Αθανάσιος – Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ, Παπατόλιας Γεώργιος – Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, Ακριβούσης Βασίλειος, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Στεφανοβικείου, Μπεφάνης Κλεάνθης –Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Καναλίων, Χασιώτη Αντωνία – Εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς, Μπλέτσας Κων/νος –Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αερινού, Νασιάκος Αθανάσιος – Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου Φερών, Γάτος Νικόλαος – Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Περιβλέπτου, Βλόντζος Γεώργιος – Διοικητής Π.Υ. Β΄ ΒΙΠΕ, Τσίκας Κων/νος – Υποδιοικητής Π.Υ. Β΄ ΒΙΠΕ, Σαμαράς Γεώργιος – Ανακριτικό Τμήμα Π.Υ. Β΄ ΒΙΠΕ, Ντίτορας Νικόλαος – Δασάρχης Βόλου, Σιδηρόπουλος Νίκος – εκπρόσωπος 304 ΠΕΒ, Αλπάκης Γεώργιος – εκπρόσωπος του 307 ΤΣΥΑΥ, Τσανακτσής Ηλίας – εκπρόσωπος υγιεινομικού 307 ΤΣΥΑΥ, Κατσιούρα Αποστολία – Προϊσταμένη Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Καραμπέρης Ευάγγελος – υπάλληλος τεχνικής υπηρεσίας.