Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας Βελεστίνου

Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας Βελεστίνου

kep_logo_1_1_1_1_1
Με βασικό άξονα την Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας ξεκινούν από την δημοτική Αρχή οι ενέργειες για τη σύσταση ΚΕΠ Υγείας στην περιοχή.
Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου με εισηγητή τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ιωάννη Σκρίμπα. Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Σώμα μιας και οι δημοτικοί σύμβουλοι αντιλήφθηκαν την σημαντικότητα της εν λόγω δράσης στους κατοίκους του Δήμου.
Σημειωτέον ότι πρόσφατα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Σκρίμπας είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον διευθυντή του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, κ. Σωτήρη Παπασπυρόπουλο με τον οποίο είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να ενημερωθεί σχετικά με τη σύσταση του ΚΕΠ Υγείας στην περιοχή.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) αποτελούν 181 Δήμοι της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
«Πραγματικά αναπτύχτηκε ένας γόνιμος διάλογος για τη δημιουργία του ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Θεωρώ ότι ο στόχος μας σύντομα θα αποκτήσει σάρκα και οστά. Ήδη σε πολλούς Δήμους της χώρας τα ΚΕΠ Υγείας έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους. Σύντομα και στην περιοχή μας οι κάτοικοι θα επωφελούνται από την λειτουργία της εν λόγω δομής», σημείωσε ο κ. Σκρίμπας.
Για την ιστορία και σύμφωνα με τον κ. Σκρίμπα, η παρέμβαση των ΚΕΠ Υγείας στοχεύει στην ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης με υπηρεσίες συντονισμού παρεμβάσεων πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου (ΠΦΥ), που λειτουργούν σε δίκτυο. Σύμφωνα με τα αναμενόμενα αποτελέσματα, θα δημιουργηθεί δίκτυο δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας «ΚΕΠ Υγείας», που θα συντονίζει: την οργάνωση των προληπτικών εξετάσεων στους δημότες, αποτελεσματικές υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, την ανάπτυξη δραστηριοτήτων αγωγής και προαγωγής της υγείας και την ενημέρωση και προσανατολισμός των πολιτών σχετικά με τις διαθέσιμες υπηρεσίες Υγείας.
Τα ΚΕΠ Υγείας έχουν ως στόχο να καλύψουν ένα μεγάλο κενό που παρατηρείται σήμερα στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, στην παροχή προληπτικής ιατρικής και διασύνδεση με τις υπηρεσίες ΠΦΥ που παρέχονται από τα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ.