Καλλωπισμός Πεζόδρομου Βελεστίνου

Καλλωπισμός Πεζόδρομου Βελεστίνου

1
2
3
4
5
6
7
Περιβαλλοντικές πινελιές στο κέντρο του Βελεστίνου πραγματοποίησε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Βελεστίνου.
Χρώμα στον κεντρικό πεζόδρομο του Βελεστίνου έδωσε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, προβάλλοντας την περιβαλλοντική του ευαισθησία και μεταφέροντας προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μέσω του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Σκρίμπα και του δημοτικού συμβούλου κ. Σταύρου Χατζή, οι οποίοι αποτελούν μέλη της  Επιτροπής Εκπόνησης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων, ήρθαν σε επαφή με την «Χαλυβουργία Ελλάδος», που προσέφερε 120 καλλωπιστικά φυτά και 150 θάμνους που θα φυτευτήκαν στο κέντρο του Βελεστίνου, χαρίζοντας μια διαφορετική εικόνα, σαφώς ομορφότερη, στη Δημοτική Κοινότητα.
Μάλιστα τα μέλη της επιτροπής συνεργάστηκαν τόσο με την Γεωπονική Υπηρεσία του Δήμου, την υπηρεσία καθαριότητας, όσο και με το διευθυντή του Επαγγελματικού Λυκείου Βελεστίνου κ. Χρήστο Μαράτο που προσφέρθηκε με τους μαθητές του να συμβάλουν στο φύτεμα των φυτών και των θάμνων.
«Πραγματικά οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την συγκεκριμένη χορηγία την Χαλυβουργία Ελλάδος η οποία δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην περιοχή μας. Πολύ περισσότερο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους μαθητές του ΕΠΑΛ Βελεστίνου, τον διευθυντή κ. Μαράτο και τους καθηγητές που συνέβαλλαν στο φύτεμα. Τόσο οι μαθητές, όσο και οι καθηγητές Γεωπονίας διακρίνονται για την περιβαλλοντική ευαισθησία γεγονός που μας γεμίζει ικανοποίηση για το έργο που παράγεται στο διδακτήριο. Πραγματικά η πράξη τους μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως όταν συνεργαζόμαστε και δουλεύουμε σαν ομάδα μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά αποτελέσματα και να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Με την πράξη τους τα παιδιά συνεχίζουν να καλλιεργούν το σεβασμό για τη φύση και για τους άλλους ανθρώπους, μαθαίνουν να λαμβάνουν αποφάσεις, και να συνεργάζονται», σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Τα φυτά και οι θάμνοι φυτεύτηκαν λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ομορφαίνοντας και χαρίζοντας μια καλαίσθητη εικόνα, ενόψει και γιορτών στο κέντρο του Βελεστίνου.
Τα μέλη της Επιτροπής ευχαριστούν ακόμη μία φορά όλους όσους συνέβαλλαν στο όλο εγχείρημα  προβάλλοντας το περιβαλλοντικό πρόσωπο και τις ευαισθησίες τους.