Επίσκεψη μαθητών Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κεραμιδίου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Επίσκεψη μαθητών Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κεραμιδίου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

12798897_572715049562237_6654650212597433185_n
1
2
3
Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Κεραμιδίου, στο πλαίσιο ημερήσιας εκδρομής, συνοδευόμενοι από το δάσκαλο κ. Γεώργιο Κίτσιο και τη νηπιαγωγό κ. Θ. Ζουρλαδάνη επισκέφτηκαν το Δήμο Ρήγα Φεραίου και το δήμαρχο Δημ. Νασίκα. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να δούνε τη Χάρτα του Ρήγα. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο συντοπίτης τους, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημ. Παλληκάρης.
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκας μίλησε στους μικρούς μαθητές για το έργο του Ρήγα, και τους ενημέρωσε ότι είναι μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του Νεώτερου Ελληνισμού και των Βαλκανίων: Διαφωτιστής, Επαναστάτης, Μάρτυρας, Πολιτικός νους, Στρατιωτικός νους, Εθνεγέρτης και Οραματιστής μιας δημοκρατικής πολιτείας του Βαλκανικού χώρου.
Αναφερόμενος εξάλλου ο δήμαρχος στη Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή, τόνισε ότι πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, που ενσαρκώνει το όραμα του Ρήγα για την απελευθέρωση του ελληνικού έθνους και μας θυμίζει τον πρωτεύοντα ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή των Βαλκανίων.
Επίσης, τους μικρούς μαθητές ξενάγησε στο Δημαρχείο και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αντιδήμαρχος Δημ. Παλληκάρης και τους εξήγησε τη λειτουργία και τη σημασία του δημοτικού συμβουλίου, η δραστηριότητα του οποίου διασφαλίζει τις δημοκρατικές αξίες της δημοτικής διοίκησης.
Τέλος, ο Δήμαρχος προσέφερε στους μικρούς μαθητές βιβλία που αφορούν το έργο του εθνομάρτυρα ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ.