Ψήφισμα της 4-8-2016 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου για την εκστρατεία υπέρ των ελεύθερων χώρων καπνού, μετά την πρόταση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Ψήφισμα της 4-8-2016 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου για την εκστρατεία υπέρ των ελεύθερων χώρων καπνού, μετά την πρόταση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

foto Δ.Σ_
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου μετά την πρόταση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας δηλώνει την πρόσθεση του να συμμετάσχει ενεργά στην εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση των δημοτών σχετικά με την ανάγκη οι δημόσιοι χώροι να είναι ελεύθεροι από καπνό και να μην μολύνονται από τα αποτσίγαρα.
Σ΄ αυτό το πλαίσιο καλούμε τους φίλους καπνιστές να αποφύγουν το κάπνισμα σε:

  • παιδικές χαρές
  • πλατείες
  • άλση
  • δασύλλια
  • χώρους άθλησης
  • καλοκαιρινά θέατρα και κινηματογράφους
  • στάσεις αναμονής για επιβίβαση σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • παραλίες

Επίσης τους καλούμε να μην πετάνε τα αποτσίγαρα στους παραπάνω αναφερόμενους χώρους, ούτε στα πεζοδρόμια ή τους δρόμους. Το αποτσίγαρο δεν είναι απλά ένα μικρό σκουπίδι, είναι ένα τοξικό απόβλητο που βλάπτει τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ προκαλεί άσκοπη οικονομική επιβάρυνση στο Δήμο.
Ας προχωρήσουμε, λοιπόν, σε μία μικρή αλλαγή στη συμπεριφορά μας, για να προφυλάξουμε τα παιδιά μας, να σεβαστούμε την υγεία των συμπολιτών μας, να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να διατηρήσουμε το Δήμο μας καθαρό.
Με στόχο την ενίσχυση της καμπάνιας ενημέρωσης των δημοτών για τις ανθυγιεινές συνέπειες του καπνίσματος και της απόρριψης στο περιβάλλον των αποτσίγαρων ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας δήλωσε ότι «η πανελλήνια εκστρατεία που ξεκίνησε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με στόχο να περιοριστεί το κάπνισμα και σε δημόσιους ανοικτούς χώρους, ώστε να μην υπάρχουν αρνητικά παραδείγματα στη νέα γενιά για την κοινωνική αποδοχή αυτής της ανθυγιεινής συνήθειας μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά προκειμένου τα νέα παιδιά να αποκτήσουν τις κατάλληλες παραστάσεις που θα τα βοηθήσουν να εξελιχθούν σε υγιείς πολίτες. Ως Δήμος θα συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας προς αυτή την κατεύθυνση, γι΄ αυτό στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας»