Παρέμβαση αμυδγαλοπαραγωγών Καναλίων για την τιμή της αμυδγαλόψιχας

Παρέμβαση αμυδγαλοπαραγωγών Καναλίων για την τιμή της αμυδγαλόψιχας

ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ_1
ΟΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 8μ.μ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ.
Πριν λίγες μέρες (8 Σεπτεμβρίου) δημοσιεύτηκε ένα άρθρο με τίτλο:
«Παρέμβαση στην τιμή της αμυγδαλόψιχας από παραγωγούς Καναλίων».
Εκείνο το άρθρο έλεγε εκτός των άλλων:
Οι αμυγδαλοπαραγωγοί Καναλίων οργανώθηκαν με σκοπό να πετύχουν καλύτερη τιμή γιατί ενώ πέρυσι πούλησαν σε ικανοποιητική τιμή, φέτος η τιμή είναι πολύ χαμηλή. Σχεδόν η μισή τιμή από πέρυσι.
Όμως η τιμή της αμυγδαλόψιχας τόσο η χονδρική όσο και η λιανική που φτάνει στους καταναλωτές είναι διπλάσια έως και τριπλάσια.
Αυτός είναι ο λόγος που έκανε τους παραγωγούς των Καναλίων να αρχίσουν να οργανώνονται με σκοπό να παρέμβουν στην τελική διαμόρφωση της τιμής.
Από αυτές τις Γενικές Συνελεύσεις των παραγωγών των Καναλίων εκλέχθηκε μία επιτροπή η οποία εξουσιοδοτήθηκε να διερευνήσει τις αγορές τόσο στη Χώρα μας όσο και στο εξωτερικό.
Οι παραγωγοί που συμμετέχουν σ αυτή την ομάδα ξεπερνούν τους 60 και η συνολική ποσότητα αμυγδάλων που κατέχουν ξεπερνά τους 400 τόνους.
Την ερχόμενη Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. θα γίνει και πάλι συγκέντρωση στα Κανάλια στο κεντρικό καφενείο του χωριού από τους αμυγδαλοπαραγωγούς.
Εκεί θα ανακοινωθούν από την επιτροπή τα αποτελέσματα της έρευνας αγοράς και θα παρθούν αποφάσεις.
Καλούνται όλοι οι αμυγδαλοπαραγωγοί που συμμετέχουν σ αυτή την ομάδα, αλλά και όσοι ακόμη επιθυμούν να συμμετέχουν, να παραβρίσκονται σ αυτή τη συνάντηση.
Επίσης καλούνται να συμμετέχουν εφόσον το επιθυμούν και αμυγδαλοπαραγωγοί από τα υπόλοιπα χωριά.
H απόφαση που έχει ληφθεί μέχρι σήμερα από αυτή την ομάδα των αμυγδαλοπαραγωγών είναι ότι δεν θα πουλήσουν την παραγωγή τους εάν δεν πετύχουν την καλύτερη δυνατή τιμή.
Η καλύτερη δυνατή τιμή γι αυτούς έχει άμεση σχέση με την τιμή (λιανική – χονδρική) που φτάνει η αμυγδαλόψιχα στον καταναλωτή.
Ξέρουν ότι δεν γίνεται να μην υπάρχει ένα ενδιάμεσο κέρδος μεταξύ των παραγωγών και των τελικών καταναλωτών αλλά θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους αυτό το ενδιάμεσο κέρδος να μην είναι διπλάσιο έως και τριπλάσιο από την τιμή που τελικά θα πουλήσουν οι ίδιοι.