Συντήρηση του Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου Δήμου Ρήγα Φεραίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συντήρηση του Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου Δήμου Ρήγα Φεραίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

1
2
3
4
5
6
7
8
Το Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριο Νασίκα επισκέφτηκε στο Βελεστίνο την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κος Κων/νος Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη καθώς και το τεχνικό επιτελείο της περιφέρειας με αφορμή την εργολαβία για τη Συντήρηση του Εθνικού και Επαρχιακού Δικτύου Δήμου Ρήγα Φεραίου και Δήμου Αλμυρού προϋπολογισμού ύψους 1.500.000€ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Το έργο ξεκινάει μετά από συνεχείς συζητήσεις και συναντήσεις του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κο Δημήτριο Παλληκάρη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κο Κων/νο Αγοραστό και με την η Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρακολούθησαν από κοντά τα έργα που εξελίσσονται στην Τ.Κ. Χλόης, και συμφώνησαν ομόφωνα να συνεχίζουν όλες τις παρεμβάσεις αποκατάστασης και συντήρησης του εθνικού και  επαρχιακού οδικού δικτύου, το οποίο εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων έχει υποστεί μεγάλες φθορές.
Συγκεκριμένα πρόκειται για έργα βελτίωσης και αποκατάστασης σε δημοτικούς δρόμους του εσωτερικού οδικού δικτύου αλλά και του ορεινού, προκειμένου να είναι ασφαλές ύστερα από τις θεομηνίες που έπληξαν το Δήμο, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των πολιτών και των αγροτών, καθώς και η πρόσβαση στα κτήματα τους και στις καλλιέργειες τους.
«Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και οι υπηρεσίες προσπαθούν να αποκαταστήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους δρόμους σε όλες τις κοινότητες. Δυστυχώς, αυτό είναι πολύ δύσκολο με τις φετινές έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις, αλλά και λόγω των οικονομικών συγκυριών καθώς και της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, γιατί παρόλο που ο Δήμος διαθέτει πολλά μηχανήματα, υπάρχει μόνο ένας χειριστής στο  μόνιμο προσωπικό του Δήμου» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, και Πολιτικής Προστασίας Δημήτριος Παλληκάρης.
Κοινός στόχος  της Περιφέρειας, του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων είναι μέσω της καταγραφής και επισήμανσης των επικινδύνων θέσεων να γίνει η αναβάθμισή του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου που χρίζει παρέμβασης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών.
Ο Δήμαρχος Δημήτριος Νασίκας τόνισε ότι «Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα των έντονων καιρικών φαινομένων, με καταπτώσεις βράχων, καθιζήσεις σε σημεία του πεπαλαιωμένου οδοστρώματος, έντονες χιονοπτώσεις τον περσινό χειμώνα και άλλα έκτακτα συμβάντα. Με τα έργα αυτά, βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού μας δικτύου όπου υπάρχει ανάγκη. Όσο σημαντική είναι η ασφάλεια των πολιτών που μετακινούνται στους θεσσαλικούς δρόμους, άλλο τόσο σημαντική είναι γι’ αυτούς η υγεία, η επιχειρηματικότητα και το περιβάλλον. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, η ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και η διακίνηση των εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου.»
Κλείνοντας ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κο Κων/νο Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη για την αμέριστη βοήθεια τους και το αμείωτο ενδιαφέρον τους προς το Δήμο Ρήγα Φεραίου.