Μήνυμα Πρόληψης από το Κ.Ε.Π Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου στους μικρούς μας φίλους

Μήνυμα Πρόληψης από το Κ.Ε.Π Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου στους μικρούς μας φίλους

Screenshot_20161115-150647
Screenshot_20161116-100417
Screenshot_20161116-100457
Screenshot_20161116-100730
Screenshot_20161116-100845
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο προγραμματισμένος έλεγχος αναπνευστικής ικανότητας των παιδιών της ΣΤ’ τάξης του Δήμου μας, μία πρωτοβουλία της πνευμονολογικής κλινικής  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Κ.Ε.Π υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου.  Ιατρικό προσωπικό της Πνευμονολογικής Κλινικής, η κα Δεσκάτα Κωνσταντίνα, η κα Σταφυλά Ειρήνη και η κα Τσουκνίδα Αικατερίνη, πραγματοποίησαν την Δευτέρα 14/11/2016 εξέταση σπιρομέτρησης στους μαθητές της ΣΤ’ τάξης των σχολικών μονάδων των δημοτικών σχολείων  Βελεστίνου, ενώ την Τρίτη 15/11/2016 στις σχολικές μονάδες  Στεφανοβικείου και Ριζομύλου. Τις επόμενες μέρες  κλιμάκιο Ιατρών θα παρευρεθούν για να πραγματοποιήσουν σπιρομετρήσεις και στα σχολεία του Αγίου Γεωργίου, Αερινού, Καναλίων και Κεραμιδίου. Στην όλη προσπάθεια συμμετείχε ενεργά  η συντονιστής του Κ.Ε.Π υγείας και επισκέπτρια υγείας του Κ.Υ Βελεστίνου, κα Χασιώτη Αντωνία, καθώς και η υπάλληλος του Κ.Ε.Π υγείας κα Ασπρούδη Ειρήνη.
Ο Δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκας Δημήτριος τόνισε, «Το Κ.Ε.Π Υγείας του Δήμου μας επιτελεί σημαντικό έργο στον τομέα της πρόληψης των δημοτών μας από τα μικρά παιδιά έως και τους μεγαλύτερους μεταδίδοντας εμπράκτως το μήνυμα της προστασίας της υγείας μας και του οργανισμού μας. Η εξέταση της σπιρομέτρησης στους μαθητές της ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με την αξιόλογη συμβολή του ιατρικού προσωπικού και του ιατρού πνευμονολόγου, κ. Κ.Ι Γουργουλιάνη και το μεγάλο ενδιαφέρον των μαθητών».
Ο υπεύθυνος λειτουργίας του Κ.Ε.Π υγείας και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Σκρίμπας Ιωάννης δήλωσε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια, που αποτελεί και στόχο της νέας αυτής δομής του Δήμου μας, την πρόληψη. Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων της περιοχής μας κρατούν στα χέρια τους την πιστοποίηση καλής λειτουργίας ενός από τα πιο ζωτικά όργανα του οργανισμού τους, του πνεύμονα, μία εξέταση δώρο της πνευμονολογικής κλινικής και του καθηγητή κ. Κ.Ι Γουργουλιάνη, τον οποίο και ευχαριστούμε, όπως και το ιατρικό προσωπικό που πραγματοποίησε την εξέταση στα παιδιά. Με την δράση αυτή οι μικροί μας φίλοι ευαισθητοποιούνται στην πρόληψη έχοντας ένα κίνητρο για  έναν σωστό τρόπο υγιεινής ζωής και άσκησης».