Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή των ΚΔΑΠ του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή των ΚΔΑΠ του Δήμου Ρήγα Φεραίου

1
DSC_0378
DSC_0407
DSC_0425
DSC_0440
DSC_0490
DSC_0494
DSC_0530
DSC_0536
DSC_0555
DSC_0561
DSC_0563
DSC_0573
DSC_0613
DSC_0632
DSC_0650
DSC_0700
DSC_0748
DSC_0751
Την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18.00 στο Γυμνάσιο του Στεφανοβικείου πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή των ΚΔΑΠ Δήμου Ρήγα Φεραίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι οι μαθητές των ΚΔΑΠ Δήμου Ρήγα Φεραίου από τη Δημοτική Κοινότητα Βελεστίνου, και τις Τ.Κ. Ριζομύλου, Στεφανοβικείου και Καναλίων.
Οι μαθητές παρουσίασαν τις παιδικές χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις «Τα αγγελάκια των Χριστουγέννων» και «Ο Αϊ Βασίλης και τα ξωτικά», τραγούδια και χορούς.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ιερείς, π. Ιωάννης Γρατσούνας και π. Αθανάσιος Σκοπιανός, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, κ. Μπουκώρος Χρήστος, ο Θεματικός Αντιπερειφερειάρχης, κ. Κίτσιος Γεώργιος, περιφερειακός σύμβουλος, κ. Λουφόπουλος Δημήτριος, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκας Δημήτριος, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Ρήγα Φεραίου, κα Χατζοπούλου-Παπανικολάου Βασιλική, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, κ. Πρίντζος Νικόλαος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ, κ. Βλάχος Αθανάσιος, το στέλεχος της ΕΕΤΑΑ Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Μπίτης Νικόλαος, ο υπεύθυνος του ΚΕΠ Υγείας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Σκρίμπας Ιωάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ.κ Παπαρούνας Χρήστος, Παπαϊωάννου Τριαντάφυλλος, Τσεκουροπούλου-Τσουμπέκου Αγγελική, Πανομμάτης Κωνσταντίνος, πρόεδροι συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βελεστίνου, Στεφανοβικείου, Ριζομύλου και Καναλίων, εκπρόσωποι σχολείων, φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκας Δημήτριος, απεύθυνε χαιρετισμό με ευχές για καλές γιορτές και σημείωσε «Τα ΚΔΑΠ αποτελούν πολύ σημαντικό πρόγραμμα για το Δήμο μας, καθώς πολλοί μαθητές έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά και να εκφραστούν μέσα από πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Σημαντικό είναι και το έργο των εκπαιδευτικών των ΚΔΑΠ που αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο στη μάθηση και εκπαίδευση των παιδιών».
Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ρήγα Φεραίου και υπεύθυνη λειτουργίας και συντονισμού των ΚΔΑΠ, κα Χατζοπούλου-Παπανικολάου Βασιλική καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τον κόσμο που τίμησαν την εκδήλωση και τόνισε «Ο κύριος σκοπός των ΚΔΑΠ είναι να υλοποιήσει, επεκτείνει και συντονίσει ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες στα παιδιά.
Τα παιδιά απασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες όπως ζωγραφική, πληροφορική, κίνηση, χορό, κοσμηματολογία και κλπ, επιλέγοντας το ίδιο το παιδί την ευχάριστη απασχόλησή του.
Το ΚΔΑΠ επανδρωμένο με ειδικευμένο, στην κάθε κατηγορία του προσωπικό, με οργανωμένες δραστηριότητες και με πλήρη υπευθυνότητα και ευσυνειδησία στο έργο του, αποτελεί σημαντικό παράγοντα εξέλιξης για τον δήμο μας. Κύριο μέλημα των παιδαγωγών του ΚΔΑΠ Ρήγα Φεραίου αποτελεί η ασφαλής απασχόλησης και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τους, αναδεικνύοντας τη δημιουργικότητά τους, βελτιώνοντας τις εκφραστικές τους δυνατότητες και προπαντός ψυχαγωγώντας τα. Στόχος του ΚΔΑΠ είναι όλα τα παιδιά να επικοινωνούν μεταξύ τους σε κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας, χωρίς ανταγωνισμούς, με σεβασμό στην προσωπικότητα του κάθε παιδιού.»