Ξεκινούν από τη Δευτέρα 30-01-2017 στον Δήμο Ρήγα Φεραίου οι αιτήσεις για τη σύνδεση των δημοτών του Βελεστίνου με το Φυσικό Αέριο «Φέρνουμε το φυσικό αέριο σο Βελεστίνο

Ξεκινούν από τη Δευτέρα 30-01-2017 στον Δήμο Ρήγα Φεραίου οι αιτήσεις για τη σύνδεση των δημοτών του Βελεστίνου με το Φυσικό Αέριο «Φέρνουμε το φυσικό αέριο σο Βελεστίνο

ΝΑΣΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
14523737291393657853
 

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ. Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ.

Ο Γενικός Διευθυντής, κ. Λεωνίδας Μπακούρας συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του, αναφέρθηκε σχετικά: «Το Βελεστίνο επιλέχθηκε μετά από τις συνεχείς επαφές που είχαμε με τον Δήμαρχο, κ. Νασίκα Δημήτριο και το τεχνικό του επιτελείο και τις αδιάκοπες και αποτελεσματικές κινήσεις τους για την ένταξη τους στο πρόγραμμα, μιας και το Βελεστίνο βρίσκεται πλησίον της Β΄ΒΙ.ΠΕ Βόλου στην οποία υπάρχει ανεπτυγμένο δίκτυο φυσικού αερίου».
Για τους δημότες του Βελεστίνου που θα βρίσκονται εκατέρωθεν του κεντρικού αγωγού που σχεδιάζεται και θα συνδεθούν εντός του έτους 2017 δεν θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση διότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ παρέχει 100% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης για όλες τις χρήσεις. Το μόνο κόστος, θα είναι τα έξοδα αλλαγής και εγκατάστασης καυστήρα.
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκας Δημήτριος, επεσήμανε «Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, από την αρχή της θητείας μας, κατορθώσαμε να είμαστε μία από τις τέσσερις πόλεις της Θεσσαλίας στις οποίες θα γίνει η εγκατάσταση φυσικού αερίου και η σύνδεση- λειτουργία του θα ξεκινήσει από το τέλος του έτους 2017 αρχές του 2018. Με την κίνηση μας αυτή ενταχθήκαμε στον ενεργειακό χάρτη και βάζουμε τον Δήμο μας, πλέον, σε τροχιά ενεργειακού πολιτισμού. Καλοδεχούμενο, λοιπόν, το φυσικό αέριο στο Βελεστίνο. Δίνουμε στους δημότες μας ένα καύσιμο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Στο προσεχές διάστημα 2017 οι δημότες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης στη σύνδεση του φυσικού αερίου».
Ο Δήμαρχος συμπλήρωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί προς την κατεύθυνση να προωθηθούν και τα υπόλοιπα διαμερίσματα του Δήμου μας στη σύνδεση του φυσικού αερίου.
Πλεονεκτήματα και οφέλη του φυσικού αερίου:

 1. Οικονομικό καύσιμο
 2. Φιλικό προς το περιβάλλον
 3. Εύχρηστο και άμεσα διαθέσιμο σε όλους τους χώρους χρήσης
 4. Ασφαλές καύσιμο
 5. Άμεση γνώση της ποσότητας κατανάλωσης και πληρωμή μόνο σύμφωνα με τις ενδείξεις του μετρητή. Δεν προπληρώνεται η ποσότητα που τυχόν θα καταναλωθεί.
 6. Πρακτικό, καθώς οι νέου τύπου συσκευές (επίτοιχοι λέβητες) παρέχουν τη δυνατότητα για ιδιαίτερες λύσεις εγκατάστασης, οι οποίες θα ήταν δύσκολο να επιτευχθούν με τη χρήση άλλων καυσίμων
 7. Με τη σωστή λειτουργία και συντήρηση εξασφαλίζεται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των συσκευών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΟΔΗΓΙΕΣ  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ\

 1. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30-01-2017 ΚΑΙ ΩΡΕΣ 08.00 – 14.00
 2. ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΤΙΣ ΟΙΚΙΕΣ ΑΝΑ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ.
 3. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΔΑ ΘΕΣΣ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ (ΠΟΥ ΥΠΕΒΑΛΕ ΑΙΤΗΣΗ) ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
 4. Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ