Δώρο προληπτικού ελέγχου από το ΚΕΠ Υγείας στις γυναίκες του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Δώρο προληπτικού ελέγχου από το ΚΕΠ Υγείας στις γυναίκες του Δήμου Ρήγα Φεραίου


Πέρα από κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των γυναικών της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου στη διενέργεια ψηλάφησης μαστού και σπυρομέτρησης που πραγματοποιήθηκε από γιατρούς – συνεργάτες της Γενικής Κλινικής του Βόλου “ΑΝΑΣΣΑ” σε συνεργασία με το ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας «ΥποστηρίΖΩ».
Την Τετάρτη 8 Μαρτίου – Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας-πραγματοποιήθηκε σειρά εξετάσεων προληπτικού ελέγχου στις γυναίκες του Δήμου. Η προσέλευση ήταν μεγάλη και εξασφάλισε την επιτυχία του όλου εγχειρήματος. Οι γιατροί κα. Γιοβάννη Αγγελική, χειρουργός , κ. Μαραβέγιας Κωνσταντίνος, χειρουργός και κ. Δαένας Χρήστος, πνευμονολόγος, επί 8 ώρες εξέταζαν δωρεάν τις γυναίκες της περιοχής μοιράζοντας στη συνέχεια ενημερωτικό υλικό με οδηγίες ενημέρωσης συχνού ελέγχου πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Στη διαδικασία υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή του προληπτικού ελέγχου.
Πολύτιμη συνεισφορά και του ιατρικού κέντρου διαγνωστικής απεικόνισης Βόλου “Ιατρική Απεικόνιση” που προσέφερε δωρεάν εξέταση μαστογραφίας σε όσες γυναίκες προέκυψε ανάγκη να υποβληθούν σε αυτή. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η Γενική Κλινική “ΑΝΑΣΣΑ” όσο και η “Ιατρική απεικόνιση” αποτελούν μέλη – πάροχοι του ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκας Δημήτριος, τόνισε « Τιμούμε σήμερα όλες τις γυναίκες για τους δύσκολους ρόλους που καλούνται καθημερινά να φέρουν εις πέρας και για τους αγώνες που δίνουν εδώ και χρόνια για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων και ισότιμων θέσεων σε όλους τους τομείς της ζωής, προσφέροντας τους ως δώρο εξετάσεις προληπτικού ελέγχου. Ένα σημαντικό δώρο για το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία που στις συγκεκριμένες εξετάσεις οι γυναίκες οφείλουν να υποβάλλονται τακτικά και σήμερα τους δίνουμε δωρεάν αυτή τη δυνατότητα. Γυναίκες όλων των ηλικιών ευαισθητοποιήθηκαν στην πρόληψη και η διαδικασία κύλησε ομαλά και αποτελεσματικά με την τεράστια συμβολή των ιατρών».
Ακολούθως, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους γιατρούς για την πολύτιμη συνεισφορά τους και τους δώρισε βιβλία με τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή, ως ενθύμιο από την παρουσία τους στο Βελεστίνο και το Δήμο Ρήγα Φεραίου.
Ο υπεύθυνος λειτουργίας του ΚΕ.Π. υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου και δημοτικός σύμβουλος κ. Σκρίμπας Ιωάννης και η συντονιστής κα. Χασιώτη Αντωνία δήλωσαν: «Η ανταπόκριση των γυναικών του Δήμου μας στο κάλεσμα που τους απευθύναμε για προληπτικό έλεγχο ψηλάφησης μαστού και σπυρομέτρησης ήταν σημαντική. Η μεγάλη προσέλευση αποδεικνύει την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στην διενέργεια προληπτικού ελέγχου κάτι που αποτελεί στόχο και σκοπό του ΚΕ.Π. Yγείας.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα πραγματοποιώντας δράσεις που θα αποτελέσουν ορόσημο δημιουργίας δομών και υπηρεσιών υγείας στον Δήμο Ρήγα Φεραίου προς όφελος των αναγκών των δημοτών».
Το ΚΕ.Π Υγείας θα ήθελε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες – εθελοντές του για την πολύτιμη συμπαράσταση τους στην λειτουργία του θεσμού αυτού. Συγχαρητήρια αξίζουν και στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας ”ΥποστηρίΖΩ” για τον αγώνα που δίνουν τα μέλη τους στην ενημέρωση των πολιτών για την καταπολέμηση του καρκίνου.
Τέλος να σημειωθεί πως ο σύλλογος γυναικών Βελεστίνου «Υπέρεια Κρήνη» φιλοξένησε και προσέφερε εδέσματα και καφέ κατά την διάρκεια αναμονής πριν την εξέταση στις γυναίκες και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου Βελεστίνου παραχώρησε την αίθουσα για την διενέργεια των εξετάσεων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις Προέδρους και μέλη του Δ.Σ των συλλόγων για την πολύτιμη βοήθεια τους.
Στις αρχές του Απριλίου θα είναι στην περιοχή η κινητή μονάδα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας για περισσότερους προληπτικούς ελέγχους στους δημότες Ρήγα Φεραίου.