Επίσκεψη Δημάρχου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Επίσκεψη Δημάρχου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Συνάντηση είχε το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαρτίου, στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδία Κονιόρδου και τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κο Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο.
Στη συνάντηση, ο Δήμαρχος εξέθεσε στην Υπουργό την πρόθεση του Δήμου να αναβαθμίσει πολιτισμικά την περιοχή του Βελεστίνου, δημιουργώντας με την ανέγερση κτίσματος, ένα Κέντρο Τεκμηρίωσης Έρευνας και Πληροφόρησης, αφιερωμένο στην ανάδειξη της ζωής του Ρήγα του «Βελεστινλή». Ακόμη,  αναφέρθηκε στην ανάγκη να αναδειχθεί αρχιτεκτονικά το τμήμα του τείχους της αρχαίας πόλης των Φερών, το οποίο έχει αποκαλυφθεί μετά από εργασίες και βρίσκεται στο κέντρο του Βελεστίνου, με την τοποθέτηση γυάλινου κεραμικού πατώματος και ειδικού φωτισμού.
Ο Βουλευτής με τη σειρά του επεσήμανε τη μεγάλη ιστορική αξία που έχει για την περιοχή του Βελεστίνου η ζωή και το έργο του Ρήγα «Βελεστινλή» και τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό ότι οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι στρέφονται πως την πολιτισμική αναβάθμιση και την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου τους, με απώτερο πάντα στόχο τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής.
Η Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προθέσεις και τις επιδιώξεις του Δήμου και δεσμεύτηκε να εξετάσει τη δυνατότητα της οικονομικής συνδρομής του Υπουργείου για την πραγματοποίηση των δράσεων.
Ακόμη, εξέφρασε την πρόθεσή της να επισκεφθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα την πόλη του Βόλου και την περιοχή του Βελεστίνου, ώστε να έχει μια καλύτερη εικόνα για τους αναφερόμενους χώρους.