Εγκαίνια πολύκεντρου Αερινού Δήμου Ρήγα Φεραίου

Εγκαίνια πολύκεντρου Αερινού Δήμου Ρήγα ΦεραίουΤην Κυριακή, 23 Απριλίου και ώρα 11.30 π.μ. στο Αερινό Δήμου Ρήγα Φεραίου, τελέστηκαν τα εγκαίνια του Πολύκεντρου, ενός χώρου που αποτελεί στολίδι για την Τοπική Κοινότητα.
Διπλή γιορτή για τους κατοίκους, καθώς η ημέρα των εγκαινίων αποτελεί ημέρα εορτής και του Αποστόλου Θωμά, πολιούχου του Αερινού.
Ο Αγιασμός των εγκαινίων τελέστηκε από τον Αρχιερατικό Ιερέα, π. Αθάνασιο Τράικο και από τον ιερέα του Αερινού, π. Αλέξανδρο Τζανή.
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτριος Νασίκας στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε σχετικά «Είναι ιδιαίτερη στιγμή για εμάς η σημερινή, καθώς είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδίδουμε σε εσάς και στα παιδιά σας ένα κτίριο με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, κατάλληλο για χώρο πολιτιστικής δημιουργίας και αξιοποίησης. Ως Δημοτική Αρχή δεν διεκδικούμε την πατρότητα του κτιρίου, διεκδικούμε, όμως, όλες τις συνεχείς προσπάθειες να απεγκλωβίσουμε την παράδοση του Πολύκεντρου από κάθε ενέργεια που οδήγησε σε πολυετή κωλυσιεργία λόγω διαδικαστικών προβλημάτων που ανέκυψαν τα έτη που μεσολάβησαν. Οφείλουμε τιμή και ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που εμπνεύστηκαν, οραματίστηκαν και υλοποίησαν το συγκεκριμένο έργο. Πρόκειται για τον πρώην Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αερινού, κ. Κυριάκο Αθανασόπουλο, τον τότε Υπουργό Εσωτερικών, Λεωνίδα Τζανή και τον πρώην Δήμαρχο Φερών, κ. Κωνσταντίνο Κανάρη. Καλορίζικο το Πολύκεντρο και να αποτελέσει χώρο συναντήσεων, ανταλλαγής απόψεων και φιλοξενίας πολιτιστικών δράσεων».
Χαιρετισμό απεύθυναν, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Νικόλαος  Πρίντζος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αερινού, κ. Κωνσταντίνος Μπλέτσας, ο πρώην Δήμαρχος Φερών,  κ. Κωνσταντίνος Κανάρης, η πρώην Υφυπουργός, κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η πρώην Υφυπουργός, κα Ζέττα Μακρή, ο Θεματικός Αντιπερειφερειάρχης, κ. Γεώργιος Κίτσιος και ο Περιφερειακός σύμβουλος, κ. Γεώργιος Καλτσογιάννης.
Για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αερινού μίλησε η κα Γαρυφαλλιά Βαλασσά – Χαλιμούρδα, η οποία αναφέρθηκε στο Σύλλογο και προλόγισε την κα Πιπίνα Μπατζιάκα-Ρήτα, συγγραφέα του βιβλίου «ΕΝ ΑΕΡΕΙΝΩ», το οποίο η ίδια παρουσίασε.
Ακολούθησε παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το χορευτικό Τμήμα του πολιτιστικού Συλλόγου με χοροδιδάσκαλο τον κ. Ιωάννη Λουλούδη.
Στα εγκαίνια παρέστησαν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Ιωάννης Κορώνας, Ιωάννης Παπαϊώαννου, Σταύρος Χατζής, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Ρήγα Φεραίου, κα Βασιλική Παπανικολάου-Χατζοπούλου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ, κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, κ. Γεώργιος Παπατόλιας, ο Επικεφαλής της Μείζονος Πλειοψηφίας, κ. Χαράλαμπος Πάσχος, ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Πλειοψηφίας, κ. Απόστολος Παπαϊωάννου, οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ.κ. Μιχάλης Κουσκουρίδας, Αρετή Πρίντζου και Σπυρίδων Γάτος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Περιβλέπτου, κ. Νικόλαος Γάτος, ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αερινού, κ. Κυριάκος Αθανασόπουλος, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος, κ. Πέτρος Μπατζιάκας και εκπρόσωποι του Α.Τ Βελεστίνου.