Ευαισθητοποίηση – ενημέρωση για τις αλλεργίες

Ευαισθητοποίηση – ενημέρωση για τις αλλεργίες


Συνεχίζοντας την δεύτερη θεματική εβδομάδα υγείας που αφορά την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των δημοτών για τις αλλεργίες το ΚΕ.Π Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου προσκαλεί τους δημότες την Τρίτη 30 Μαΐου  από της 9:00 πμ έως της 13:30 στο Περιφερειακό ιατρείο Καναλίων όπου θα βρίσκεται ο Ειδικός Αλλεργιολόγος Ενηλίκων – Παίδων κος. Τάσιος Ιωάννης και την Τετάρτη 31 Μαΐου από της 09:30 πμ έως της 13:30 στο γραφείο του ΚΕΠ Υγείας στο πεζόδρομο Βελεστίνου όπου βρίσκεται η Ειδική Αλλεργιολόγος κα. Πολύζου Εύη Ειδική Αλλεργιολόγος Παίδων-Ενηλίκων Διδάκτωρας Πανεπιστημίου Αθηνών μέλη του δικτύου παρόχων του ΚΕ.Π Υγείας για να ενημερώσουν τους δημότες.
Πόσο δύσκολη μπορούν να κάνουν την ζωή μας οι αλλεργίες;
Έχετε πολλές πιθανότητες  να κρατήσετε την κατάσταση υπό έλεγχο, αν γνωρίζετε τους κρυφούς ενόχους.
Τι φταίει για τα συνεχή φταρνίσματα του παιδιού σας, τα κόκκινα μάτια και το βήχα του;
Μήπως η μοκέτα στο σαλόνι σας; Ή μπανάνα στην φρουτόκρεμα ; Ή γάτα της γειτόνισσας;
Οι μητέρες που έχουν παιδιά που υποφέρουν από μία μεμονωμένη αλλεργία το από συνδυασμό αλλεργιών σίγουρα μπορούν να καταλάβουν ότι οι ένοχοι είναι σχεδόν κρυφοί και ζουν παντού.
Κι ενώ κάποια παιδιά τις ξεπερνούν εντελώς αδιάφορα, σε κάποια άλλα προκαλούν ενοχλητικά συμπτώματα.
Η αλλεργία είναι η υπερβολική αντίδραση του οργανισμού απέναντι σε μια ουσία που θεωρεί επιζήμια, ενώ στην πραγματικότητα είναι αβλαβής.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι αλλεργίες είναι αυξανόμενες τα τελευταία χρόνια.
Οι αλλεργίες απαιτούν προσεκτική παρατήρηση και οργανωμένη αντιμετώπιση, γιατί διαφορετικά μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα.
Ελάτε λοιπόν να ενημερωθείτε και να αντιμετωπίσετε τις αλλεργίες από τους ειδικούς…