Ελληνοσερβική πολιτιστική συνάντηση στο Βελεστίνο

Ελληνοσερβική πολιτιστική συνάντηση στο Βελεστίνο


Στα πλαίσια της Ελληνοσερβικής Φιλίας και της πολυετούς σχέσης που συνδέει το Δήμο Ρήγα Φεραίου με το Δήμο Σμεντέρεβο, αποστολή με εκπροσώπους της Τοπικής Κοινότητας Μιχαήλοβατς και χορευτική ομάδα της περιοχής τους θα επισκεφθούν το Βελεστίνο την Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017. Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου θα υποδεχθεί την αποστολή το απόγευμα της Τρίτης και θα τους ξεναγήσει σε ιστορικούς χώρους του Βελεστίνου, κυρίως στους χώρους μνήμης του Ρήγα Βελεστινλή, του μεγάλου Εθνομάρτυρα που συνδέει τη γενέτειρα του, το Βελεστίνο με τον τόπο του μαρτυρικού του θανάτου, τη Σερβία.
Θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τη Σερβία και τους Συλλόγους Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας, Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών και Ποντίων και Αγίου Αθανασίου έμπροσθεν του Δημαρχείου και ώρα 19:30.
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας, αναφέρθηκε σχετικά: «Σχέση φιλίας χρόνων ενώνει το Δήμο μας με το σέρβικο λαό. Μια φιλία άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φυσιογνωμία του πρωτομάρτυρα της ελευθερίας, Ρήγα Βελεστινλή, που τιμούν τόσο ο ελληνικός όσο και ο σέρβικος λαός. Την Τρίτη υποδεχόμαστε τους εκπροσώπους του Δήμου Σμεντέρεβο και καλούμε όλον τον κόσμο να παρευρεθεί σε αυτή τη γιορτή, η οποία θα είναι μια συνάντηση διαφορετικών πολιτισμών και κουλτούρων».