Συμμετοχή του Δημάρχου Δήμου Ρήγα Φεραίου στην 7η ετήσια συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Sindelfinger της Γερμανίας

Συμμετοχή του Δημάρχου Δήμου Ρήγα Φεραίου στην 7η ετήσια συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Sindelfinger της Γερμανίας

Στο Sindelfingen της Γερμανίας παρευρέθηκε από τις 9-11 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας, όπου πραγματοποιήθηκε η 7η Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με θέμα «ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ».
Οι θεματικές ενότητες που έλαβαν χώρα και συζητήθηκαν ήταν η δικτύωση του τουρισμού σε συνδυασμό με την ενίσχυση των επιχειρήσεων και την ενεργό συμμετοχή των δημοτών, η ενεργειακή αξιοποίηση και διαχείριση των απορριμμάτων, η τοπική ανάπτυξη μέσω ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας με διάλογο και συμμετοχή όλων των πολιτών, η αγροτική οικονομία και νέες στρατηγικές προώθησης αγροτικών προϊόντων. Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την έγκριση της τελικής Διακήρυξης από τις Κεντρικές Ενώσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης των δύο χωρών.
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και μέλος της ΔΕΠΑΝ, κ. Δημήτρης Νασίκας αναφέρθηκε για την συνδιάσκεψη: «Υπήρξε ουσιαστική ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την εφαρμογή πρακτικών σχετικά με την αντιμετώπιση θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν καθημερινά την Τοπική Αυτοδιοίκηση με γνώμονα πάντα την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας και την ενεργό συμμετοχή και δράση των δημοτών».
Στη Συνέλευση απεύθυναν χαιρετισμό και συμμετείχαν με ομιλίες ο Δρ. Bernd Vöhringer, Δήμαρχος Sindelfingen, ο Δρ. Γεώργιος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), ο Guido Wolf, Υπουργός Δικαιοσύνης και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ο Roger Kehle, Αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ο Gerhard Bauer, Έπαρχος Schwäbisch Hall, ο Δρ. Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Hans-Joachim Fuchtel, Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός και Εντεταλμένος της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, ο Κωνσταντίνος Αθανασιάδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Sindelfingen-Böblingen, Frank Edelmann, Δήμαρχος και Συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, ο Χριστόδουλος Μαμσάκος, Δήμαρχος και Συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, ο Helmut Riegger, Έπαρχος Calw, ο Clemens Schweizer, Πανεπιστήμιο Kehl και ο Δρ. Ιωάννης Ψυχάρης, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου.