Ανταποκρίθηκαν οι δημότες του Στεφανοβικείου στο κάλεσμα προληπτικού ελέγχου του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Δήμου Ρήγα Φεραίου

Ανταποκρίθηκαν οι δημότες του Στεφανοβικείου στο κάλεσμα προληπτικού ελέγχου του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Δήμου Ρήγα ΦεραίουΤο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στο χώρο του ΚΑ.ΠΗ Στεφανοβικείου πραγματοποιήθηκε  προληπτικός έλεγχος υγείας στους ηλικιωμένους της περιοχής.
Στόχος της δράσης ήταν η στήριξη της υγείας των ηλικιωμένων συνδημοτών.
Ο παραπάνω προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος έγινε σε συνεργασία με την γενική κλινική του Βόλου «Η Ελπίς».
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις (υπέρηχοι καρδιάς, σπιρομετρήσεις, χειρουργικές εκτιμήσεις και ψηλάφιση μαστού) από τον κ. Μπουκή Ευστράτιο, ειδικό καρδιολόγο, Αλεξανδρίδη Ηλία, ειδικό καρδιολόγο, Ψήφο Βασίλη, ειδικό καρδιολόγο, Παπαγεωργίου Ευαγγελία, ειδική πνευμονολόγο και Γιοβάνη-Μπέη Αγγελική, χειρουργό, επιστημονικοί συνεργάτες της γενικής κλινικής του Βόλου «Η Ελπίς». Επίσης, τη βοήθεια τους πρόσφεραν οι υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των δημοτών αποτελεί πρωταρχικό στόχο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.
Το ΚΕΠ Υγείας ευχαριστεί τους γιατρούς για την εθελοντική προσφορά τους αποδεικνύοντας με τη κίνηση τους ότι το ακατόρθωτο γίνεται κατορθωτό, διευκολύνοντας έτσι τους ηλικιωμένους να κάνουν εξετάσεις χωρίς να μετακινηθούν από το τόπο κατοικία τους.
Συνεχίζεται από το ΚΕ.Π. Υγείας η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των δημοτών και μέσα στο 2018 θα επισκεφθεί όλα τα χωριά του Δήμου και θα σταθεί δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας.
Ανανεώνεται το ραντεβού μέσα στο 2018 στο επόμενο χωριό του Δήμου.