Αποκριά και κούλουμα γιορτάστηκαν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Αποκριά και κούλουμα γιορτάστηκαν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Η Κυριακή της Αποκριάς, 18 Φεβρουαρίου 2018 εορτάστηκε στο Δήμο Ρήγα Φεραίου με Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού, Παρέλαση Καρναβαλιστών και άναμμα φωτιάς στη Δημοτική και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες με φαγητό, άφθονο κρασί, μουσική και χορό για όλους.
Την Κυριακή από τις 12.30 το μεσημέρι ομάδες «κυνηγών»-καρναβαλιστών συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία του Βελεστίνου και ξεκίνησαν «αγώνα» ταχύτητας για την εύρεση του Κρυμμένου Θησαυρού λύνοντας γρίφους και περνώντας δοκιμασίες που η επιτροπή από τη Νεολαία Βελεστίνου είχε «εφεύρει».
Στους συμμετέχοντες στο παιχνίδι, ο Σύλλογος Ελεύθερων Επαγγελματιών Δήμου Ρήγα Φεραίου πρόσφερε κρασί και αναψυκτικά.
Το Κυνήγι ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση του νικητή και ακολούθησε Παρέλαση Καρναβαλιστών στον Πεζόδρομο του Βελεστίνου υπό τους ήχους των μοναδικών CARACATOU, που αποτελούν ένα σύνολο Αφροβραζιλιάνικων κρουστών που κινούνται σε ρυθμούς Samba Reggae και Samba Afro και ξεσήκωσαν όλο τον κόσμο που συμμετείχε και παρευρέθηκε στην Παρέλαση με τη ζωντάνια και τον παλμό τους.
Στην Παρέλαση συμμετείχαν το 1ο Νηπιαγωγείο Βελεστίνου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου με θέμα τα αξιοθέατα του Κόσμου και ομάδες νέων μεταμφιεσμένοι σε ενδυμασίες διαφόρων χωρών, όπως Μεξικάνοι, Χαβανέζοι, Ιάπωνες, Κινέζοι, Αμερικάνοι, Αφρικανοί, Βραζιλιάνοι.
Την παρουσίαση της παρέλασης επιμελήθηκαν οι Κωνσταντίνα Γούση και Ανέστης Πασχαλούδης. Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Νικόλαος Πρίντζος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, κ. Γεώργιος Παπατόλιας ευχήθηκαν σε όλους καλή Αποκριά, καλή Σαρακοστή και ευχαρίστησαν όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους.
Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ανακοίνωσε έπαθλο, ένα τραπέζι στην ομάδα με την καλύτερη αμφίεση, η οποία επιλέχτηκε ομόφωνα και ήταν η ομάδα των Ιαπώνων.
Την Παρέλαση ακολούθησε αποκριάτικο γλέντι με όλο τον κόσμο, άναμμα φωτιάς από την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου, καθώς και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα υπήρξε αποκριάτικος χορός με άναμμα φωτιάς.
Την Καθαρά Δευτέρα πραγματοποιήθηκε Καρναβάλι στον Ριζόμυλο με Παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών, έλαβαν χώρα παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα στην Κεντρική Πλατεία του χωριού με άφθονο κρασί και εδέσματα να διατίθενται στον κόσμο.
Στο Βελεστίνο μοιράστηκαν σαρακοστιανά εδέσματα, όπως και σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας και όλη η Δημοτική Αρχή παρευρέθηκαν σε όλες τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Νικόλαος Πρίντζος δήλωσε σχετικά «Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες του Δήμου μας, προσπαθήσαμε να διοργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη Δ.Κ. Βελεστίνου και σε κάθε τοπική κοινότητα αποκριάτικες εκδηλώσεις για όλον τον κόσμο, ώστε όλοι οι δημότες μας σε κάθε γωνιά του δήμου, να συμμετέχουν και να απολαμβάνουν το Τριήμερο της Αποκριάς, όπως κάθε χρόνο, στον τόπο τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές, τα σχολεία, τους συλλόγους και όλους τους εργαζομένους του Δήμου που συνέβαλλαν να στεφθούν με επιτυχία οι εκδηλώσεις, να διασκεδάσουν όλοι οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες του Δήμου και να δώσουμε όλοι μαζί χαμόγελα και καλή διάθεση».