Μεγάλο το ενδιαφέρον για την υποβολή αιτήσεων για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την υποβολή αιτήσεων για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ στον Δήμο Ρήγα Φεραίου


Οι εγγραφές για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής Ζωής» 2018 – 2019 για παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) ξεκίνησε στις 15-6-2018 και έληξε μετά από παράταση που δόθηκε στις 6-7-2018 και ώρα 24:00.
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των γονιών για την εγγραφή των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΔΠΑ του Δήμου για τη νέα χρονιά.
Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου λειτουργούν δύο δομές ΚΔΑΠ στο Βελεστίνο και στα Κανάλια και δύο παιδικοί σταθμοί, στο Βελεστίνο και στο Ριζόμυλο.
Οι ηλικίες που απασχολούνται στα ΚΔΑΠ ξεκινούν από 5 έως και 12 ετών. Η δημιουργική απασχόληση των παιδιών περιλαμβάνει συνήθως ενίσχυση μάθησης  με βοήθεια σε όλα τα σχολικά μαθήματα, όπως γλώσσα, μαθηματικά, φυσική, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά κλπ, μαθήματα εικαστικών, γυμναστική, σύγχρονο χορό, μουσική, παιδική λογοτεχνία.
Από την έναρξη λειτουργίας των ΚΔΑΠ κάθε έτους, το πρόγραμμα λειτουργεί καθημερινά και πραγματοποιούνται όλες οι δράσεις με δυνατότητα συμμετοχής όλων των παιδιών σε όλα τα είδη εκμάθησης με αξιόλογους παιδαγωγούς.
Στο τέλος κάθε χρονιάς οι μαθητές  παρουσιάζουν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους στην τελετή λήξης των προγραμμάτων την προσπάθεια και τις δημιουργίες όλου του έτους.
«Μεγάλο ήταν και φέτος το ενδιαφέρον των γονιών του Δήμου μας για την υποβολή αιτήσεων για Παιδικούς Σταθμούς και ΚΔΑΠ. Σκοπός του ΝΠΔΔ με τη λειτουργία των ΚΔΑΠ και των παιδικών σταθμών  που αποτελεί την αποζημίωση όλων όσων συμμετέχουν σε αυτά στο κομμάτι της λειτουργίας και της διοίκησης τους είναι τα χαμόγελα των παιδιών που βλέπουμε κάθε χρόνο αλλά και η ικανοποίηση των γονιών για όσα οι δομές αυτές του Δήμου μας προσφέρουν στα παιδιά», δήλωσε η Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Δήμου Ρήγα Φεραίου, κα. Βασιλική Παπανικολάου Χατζοπούλου.
Οι ενδιαφερόμενοι για περαιτέρω πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην Αντιπρόεδρο του Νομικού Προσώπου, την κα. Παπανικολάου – Χατζοπούλου στο τηλέφωνο: 2425350202, στον 1ο όροφο του Δημαρχείου Βελεστίνου, καθώς επίσης στο ΚΕΠ Κάρλας (Στεφανοβικείου) τηλ:  24250 41603 και στον παιδικό σταθμό Ριζομύλου τηλ: 24250 31280.