Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές των καλλιεργειών στις πληγείσες περιοχές του Δήμου

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές των καλλιεργειών στις πληγείσες περιοχές του Δήμου


Η πρωτόγνωρη για τα συνήθη δεδομένα θεομηνία που έπληξε στις 26/06/2018 τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ρήγα Φεραίου άφησε πίσω της μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες και πάγιο κεφάλαιο.
Κατόπιν άμεσης επικοινωνίας του Δήμου με τον ΕΛΓΑ, κλιμάκια του Οργανισμού, επισκέφτηκαν την περιοχή προκειμένου να ενημερώσουν τους ανταποκριτές, τους παραγωγούς και τους τοπικούς παράγοντες για το τι καλύπτεται, πώς ακριβώς πρέπει να κινηθούν, τι δικαιολογητικά απαιτούνται και ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί. Διαπιστώθηκε ότι οι ζημιές οι οποίες προκλήθηκαν αφορούν τα προγράμματα ΚΟΕ του ΕΛΓΑ.
Οι δηλώσεις γίνονται στα γραφεία της κάθε Τοπικής Κοινότητας μέχρι την Τετάρτη 12 Ιουλίου, ενώ ο Δήμος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ προκειμένου να διευθετηθούν όποια ζητήματα προκύπτουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κ. Δημήτρης Νασίκας δήλωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ , προκειμένου να εξυπηρετηθούν σύντομα όσοι δημότες μας των Τοπικών Κοινοτήτων που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα αντιμετωπίζουν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες τους. Πέρα από την αποκατάσταση των ζημιών σε ιδιοκτησίες, οικίες και κεντρικά σημεία των Κοινοτήτων, η αποζημίωση των παραγωγών εντάσσεται, επίσης, στις προτεραιότητες μας, καθώς οι καλλιέργειες αποτελούν την βασική πηγή εισοδήματος τους και συντήρησης των οικογενειών τους. Είμαστε σε αγαστή συνεργασία με τον ΕΛΓΑ στα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο του Δήμου μας και, ήδη, έχουμε ζητήσει την επίσπευση των απαιτούμενων ενεργειών  όλων των εμπλεκομένων φορέων για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών. Οι υπάλληλοι του Δήμου στα γραφεία των Τοπικών Κοινοτήτων εξυπηρετούν καθημερινά όλους τους δημότες και σκοπός μας είναι με την ομαλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων να οδηγηθούμε γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα αποζημίωσης των παραγωγών».