Με άρτιες συνθήκες η λειτουργία των παιδικών σταθμών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Με άρτιες συνθήκες η λειτουργία των παιδικών σταθμών στο Δήμο Ρήγα ΦεραίουΜε άρτια οργάνωση και εξοπλισμό ξεκίνησε και φέτος η λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο και τον Ριζόμυλο.
Η δυναμικότητα του παιδικού σταθμού Βελεστίνου είναι 60 παιδιά και η δομή φέτος θα φιλοξενήσει 35 παιδιά με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και 16 χωρίς πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Ο χώρος άρτια αξιοποιημένος και διαμορφωμένος αποτελεί ένα άριστο φιλικό και ζεστό περιβάλλον που τα παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 4,5 χρονών θα περνούν δημιουργικά και εκπαιδευτικά την ώρα τους. Οι εργασίες συντήρησης έχουν τελειώσει καθώς το μεγαλύτερο μέρος επισκευής του έγινε πέρυσι στους εσωτερικούς χώρους (ελαιοχρωματισμός, αλλαγή κουρτινών, βάψιμο καλοριφέρ, συντήρηση κλιματιστικών, ενίσχυση εξοπλισμού κουζίνας, συντήρηση wc κλπ). Φέτος πραγματοποιήθηκε το ποιο σημαντικό κομμάτι συντήρησης, η αντικατάσταση των κουφωμάτων, με τελευταίες προδιαγραφές (αντηλιακές μεμβράνες σκίασης, διπλά τζάμια, πόρτες ασφαλείας) και εντός των ημερών θα πραγματοποιηθεί ο ελαιοχρωματισμός του εξωτερικού χώρου του κτηρίου και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Επίσης, έχουν αρχίσει οι διαδικασίες και σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για την σύνδεση του φυσικού αερίου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ευελπιστούμε  να αποδώσουν οι ενέργειες για κατασκευή και τοποθέτηση παιδικής χαράς εντός του αύλειο χώρου.
Όσον αφορά στον παιδικό σταθμό Ριζομύλου η δυναμικότητα τοποθέτησης παιδιών 50 θέσεων έχει σχεδόν καλυφθεί με 24 παιδιά με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και 18 χωρίς πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Φέτος πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες ενέργειες συντήρησης καθώς τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε ανακαινιστεί τελείως το κτήριο, με την κατασκευή νέας κουζίνας με νέο εξοπλισμό, ανακαίνιση τουαλετών, τοποθέτηση κουρτινών, μοκετών, ελαιοχρωματισμός εσωτερικού & εξωτερικού χώρου, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου με φύτευση λουλουδιών & γκαζόν.
Και στους δύο παιδικούς σταθμούς από 1-1-2015 υπάρχει παιδίατρος, η οποία παρακολουθεί την υγεία των παιδιών κατά τη διάρκεια του έτους και ενημερώνει τους γονείς ανάλογα.
Η μετακίνηση των παιδιών από το Στεφανοβίκειο στον παιδικό σταθμό του Ριζομύλου θα γίνεται με το σχολικό λεωφορείο του Νομικού Προσώπου.
Η Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κα Βασιλική Παπανικολάου-Χατζοπούλου δήλωσε σχετικά: «Στα πλαίσια της ενίσχυσης του θεσμού της προσχολικής αγωγής, μέλημα μας αποτελεί η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών και η συνεχής φροντίδα των χώρων αγωγής και φιλοξενίας των παιδιών, προκειμένου οι ώρες απασχόλησης τους να είναι δημιουργικές, ασφαλείς και να εντάσσονται ομαλά από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον. Έχουμε ανακαινίσει πλήρως τους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας ενισχύοντας τους με τον κατάλληλο εξοπλισμό παρέχοντας σύγχρονους και λειτουργικούς χώρους. Τα χαμόγελα των παιδιών και η ικανοποίηση των γονιών είναι για εμάς το σημαντικότερο και αυτό επιδιώκουμε. Είμαστε σε συνεχή και άριστη συνεργασία με τις διευθύντριες και τις νηπιαγωγούς με στόχο τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών σε όλα τα επίπεδα, όπως το νοητικό, το συναισθηματικό, το κοινωνικό, ώστε να λάβουν τις σωστές βάσεις για την περαιτέρω εξέλιξη τους, να γνωρίσουν και να καλλιεργήσουν τις ικανότητες τους. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στα παιδιά γεμάτη έκφραση, μάθηση και δημιουργία».