Απονομή υποτροφιών στους οκτώ αριστούχους της Γ' Λυκείου Βελεστίνου

Απονομή υποτροφιών στους οκτώ αριστούχους της Γ' Λυκείου Βελεστίνου


Το Σάββατο 06-10-2018 και ώρα 11.00 π.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου πραγματοποιήθηκε απονομή υποτροφιών στους 8 αριστούχους της Γ’ Λυκείου Βελεστίνου από το Ίδρυμα Χάρις Τριανταφύλλου, που εδρεύει στην Αμερική, από εκπροσώπους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης.
Ο Δήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Νασίκας  Δημήτριος αναφέρθηκε στη ζωή του Χάρι Τριανταφύλλου και ευχήθηκε στους αποφοίτους: «Καλή Σταδιοδρομία σε όλους σας. Συγχαρητήρια για την επιτυχία σας. Ένας νέος δρόμος σας ανοίγεται, ο φοιτητικός, να τον απολαύσετε και να τον ζήσετε ποιοτικά και δημιουργικά. Να μην ξεχνάτε ότι είστε από το Βελεστίνο, από τη γενέτειρα του Ρήγα Βελεστινλή και να αναφέρεστε στην καταγωγή σας με υπερηφάνεια. Και φυσικά να μην ξεχνάτε ποτέ τους ανθρώπους που σας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουν να είναι δίπλα σας, τους γονείς σας».
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου, κ. Παπατόλιας Γεώργιος απευθυνόμενος στους αποφοίτους ευχήθηκε: «Συγχαρητήρια σε όλους σας. Είναι σημαντική στιγμή για εσάς να σας απονέμεται η υποτροφία του συμπατριώτη μας, Χάρι Τριανταφύλλου, μιας μεγάλης προσωπικότητας που δραστηριοποιήθηκε στην Αμερική αλλά ποτέ δε λησμόνησε τη γενέτειρα του. Πάντα να θυμάστε το ρητό “Τιμή και δόξα στο Θεό, στους γονείς και στους δασκάλους, γιατί σε αυτούς οφείλουμε τα πάντα”.»
Τις υποτροφίες απένειμε στους 8 αριστούχους η Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, κα. Αναστασιάδου Δώρα, η οποία αναφέρθηκε στη σύνδεση του Ιδρύματος Χάρι Τριανταφύλλου με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, καθώς και στα εκπαιδευτικά οφέλη της σχολής. Μαζί της ήταν, επίσης, η κα. Πετράκη Μαρία, συνεργάτιδα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.
Οι 8 αριστούχοι που τιμήθηκαν κατά την απονομή είναι:
1) Παπαϊωάννου Χαρίκλεια του Κωνσταντίνου, 2) Ντόβας Γεώργιος του Κωνσταντίνου, 3) Ανδριώτη Ευαγγελία-Μαρία του Στυλιανού, 4) Γούση Κωνσταντίνα του Γεωργίου, 5) Καλαμπακιώτης Κωνσταντίνος του Αθανασίου. 6) Γιαννακού Ελένη του Γεωργίου, 7) Παϊπάη Ευαγγελία-Μαρία του Θεοδώρου και 8) Μπαλαμώτης Δημήτριος του Στεργίου.