ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ 2021 26 & 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ & ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ 2021 26 & 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ & ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ 2021
26 & 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ & ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ
Το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ», θα πραγματοποιήσει τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Ρήγα Φεραίου και των Δήμων Βοϊου, Καστοριάς, Χίου, Λευκωσίας Κύπρου και Ζίτσας, που αποτελούν τους τόπους καταγωγής των επτά συντρόφων του Ρήγα. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Δήμου Stari Grad του Βελιγραδίου.
Επίσης, θα τιμηθεί ο Γεώργιος Σούρλας, π. Υπουργός, π. Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ».
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021
ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ
20.30. Τιμητική εκδήλωση για τον κ. Γεώργιο Σούρλα, π. Υπουργό, π. Πρόεδρο της Βουλής κα Πρόεδρο του Ινστιτούτου Διαβαλκανικής Συνεργασίας «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ».
21.00 Τελετή αδελφοποίησης του Δήμου Ρήγα Φεραίου και των Δήμων Καταγωγής των συντρόφων του Ρήγα
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021
10.15π.μ. Επιμνημόσυνη Δέηση για τον μαρτυρικό θάνατο του Ρήγα Βελεστινλή και των συντρόφων του και κατάθεση στεφάνων στο «Σπίτι του Ρήγα».
11.00π.μ. Ξενάγηση στον Εκθεσιακό Χώρο «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ» όπου φυλάσσεται ένα από τα πρωτότυπα αντίτυπα της Χάρτας του Ρήγα
11.30 π.μ. Ξενάγηση στον χώρο της Υπέρειας Κρήνης, της πανάρχαιας πηγής που βρισκόταν στο κέντρο της αρχαίας πόλης των Φερών.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Μουσική Σχολή Δήμου Ρήγα Φεραίου και τοπικοί πολιτιστικοί φορείς.