ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΕΝΤΣΙΔΗ

Στις επετειακές εκδηλώσεις, που διοργάνωσε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαβαλκανικής Συνεργασίας «Ρήγας Βελεστινλής» για τον Ρήγα Φεραίο και τους επτά συνοδοιπόρους του, μεταξύ των οποίων οι Καστοριανοί Αδελφοί Εμμανουήλ.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε Τελετή Αδελφοποίησης των Δήμων καταγωγής των συνοδοιπόρων του πρωτομάρτυρα της Ελληνικής Επανάστασης: Δήμος Καστοριάς, Ρήγα Φεραίου, Χίου, Βοΐου, Λευκωσίας, ενώ παράλληλα, τιμήθηκε ο κ. Γεώργιος Σούρλας, π. Υπουργός, π. Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Ινστιτούτου.
Οι εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν όλες οι τοπικές αρχές της περιοχής, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία του Δήμου Stari Grad του Βελιγραδίου, περιελάμβαναν ακόμη εκκλησιασμό στον Μητροπολιτικό Ναό, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ρήγα, ξεναγήσεις σε εκθεσιακούς και αρχαιολογικούς χώρους.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου https://www.youtube.com/watch?v=dFxz7WIr7pg ευχαρίστησα τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία, τονίζοντας ότι με το Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης, πιστοποιούνται οι ιστορικοί δεσμοί των περιοχών και επισφραγίζεται μία δυναμική σχέση, η οποία δημιουργεί ταυτόχρονα, νέους δρόμους και νέες προοπτικές συνεργασίες σε διάφορους τομείς.