Ματαιώνεται το παζάρι Βελεστίνου λόγω COVID-19

Ματαιώνεται το παζάρι Βελεστίνου λόγω COVID-19

ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ                                        Βελεστίνο,    4-08-2021

    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ματαιώνεται το παζάρι Βελεστίνου λόγω COVID-19

 

Το παζάρι του Βελεστίνου ακυρώνεται για ακόμη μία χρονιά λόγω της συνεχόμενης υγειονομικής κρίσης που πλήττει την χώρα μας. Tην ματαίωση της φετινής διοργάνωσης του Παζαριού του ΒΕΛΕΣΤΊΝΟΥ , τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ανακοινώνει ο Δήμος ΡΉΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ.

Παρά την επιθυμία και τη βούληση της δημοτικής αρχής να διοργανωθεί φέτος το Παζάρι και τη δρομολόγηση των πρώτων σχετικών γραφειοκρατικών διαδικασιών από την πλευρά των υπηρεσιών, οι τελευταίες εξελίξεις με την άνοδο των κρουσμάτων και κυρίως οι εκτιμήσεις της Ελληνικής Πολιτείας και της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για έναρξη του νέου κύματος της πανδημίας τις επόμενες εβδομάδες, δεν επιτρέπουν ούτε φέτος τη διεξαγωγή του .Συνεπως αποφασίστηκε μετα απο πρόταση του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα με ομόφωνη την αποψη του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ να ματαιωθεί το παζάρι με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία, έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις και σχετικές ενημερώσεις των επιστημονικών δεδομένων και στοιχείων όσον αφορά την πορεία της πανδημίας από τον COVID-19.

Το παζάρι του Βελεστίνου μετρά πολλά χρόνια ιστορίας καθώς είχε δημιουργηθεί το 1881 με την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τους Τούρκους και καθιερώθηκε με Βασιλικό Διάταγμα. Αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού της περιοχής κι έναν ζωντανό οικονομικό και κοινωνικό θεσμό που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και των επισκεπτών από όμορους δήμους.

Το αίσθημα ευθύνης του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής όμως δεν επιτρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των Δημοτών καθώς δεν μπορεί να παραβληθεί η επιστημονική εκτίμηση για την πιθανή εκδήλωση δεύτερου κύματος κρουσμάτων σύμφωνα με την επικρατούσα κατάσταση.