Μουσική Σχολή

mousiki-sxoli
ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η Δημοτική Μουσική Σχολή Ρήγα Φεραίου είναι Εκπαιδευτικό Ίδρυμα αναγνωρισμένο από το κράτος. Ιδρύθηκε το 2011 από το Πνευματικό Κέντρο Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με σκοπό να συμβάλει στην προώθηση της μουσικής εκπαίδευσης στο Δήμο μας με  υψηλά ποιοτικά κριτήρια και να κατοχυρώσει με τίτλους σπουδών τους μαθητές του.
Οι πτυχιούχοι και διπλωματούχοι της Σχολής έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψή τους στη Δημόσια Εκπαίδευση, μπορούν επίσης να εργασθούν σε Ωδεία και μουσικές σχολές ή να ακολουθήσουν καλλιτεχνική σταδιοδρομία, είτε σαν σολίστ είτε σαν μέλη ορχηστρών.
Οι σπουδές αρχίζουν από την προσχολική ηλικία με ειδικά προγράμματα μουσικοκινητικής αγωγής και ολοκληρώνονται με την απόκτηση πτυχίου ή διπλώματος.
Η Δημοτική Μουσική Σχολή Ρήγα Φεραίου προσφέρει ολοκληρωμένες σπουδές και σε ιδιαίτερα είδη μουσικής, όπως η παραδοσιακή, που χαρίζουν πολυμορφία και εμβάθυνση στον πολιτισμό.
Φιλοδοξεί να συμβάλει ενεργά στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας με την παιδαγωγική του προσφορά, αλλά και με την πραγματοποίηση μεγάλων εκδηλώσεων και συναυλιών, στις οποίες πρωταγωνιστούν οι σπουδαστές του και οι καταξιωμένοι στο χώρο της τέχνης, καθηγητές του.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Βασίλειος Σαλαγάς