Ερωτηματικά προκαλεί στο Δήμο Ρήγα Φεραίου το περιστατικό που σημειώθηκε στο Ριζόμυλο

Ερωτηματικά προκαλεί στο Δήμο Ρήγα Φεραίου το περιστατικό που σημειώθηκε στο Ριζόμυλο

deh-orometritesΚλοπή πίνακα ωρομετρητών ΔΕΗ από δημοτική γεώτρηση
Ερωτηματικά και υποψίες προκαλεί στη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου η κλοπή πίνακα ωρομετρητών της ΔΕΗ από αρδευτική και κτηνοτροφική γεώτρηση του Δήμου. Η κλοπή σημειώθηκε στην περιοχή του σκοπευτηρίου στο Ριζόμυλο και διαπιστώθηκε από τη Δημοτική Αρχή χθες. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία διενεργεί ήδη έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, τα ερωτηματικά και οι υποψίες προκαλούνται εξαιτίας της χρονικής στιγμής που διαπράχτηκε η κλοπή, καθώς ήδη γίνονται έλεγχοι στις δημοτικές γεωτρήσεις σχετικά και με την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
Ο πίνακας των ωρομετρητών είχε τοποθετηθεί από τη ΔΕΗ, προκειμένου να καταγράφεται η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος που απαιτείται για τη λειτουργία της δημοτικής αρδευτικής και κτηνοτροφικής γεώτρησης στην περιοχή του σκοπευτηρίου στο Ριζόμυλο.
Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, η κλοπή σημειώθηκε προκειμένου οι δράστες να εξαφανίσουν τα στοιχεία κατανάλωσης και κατά συνέπεια χρέωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, με τη ζημιά να εκτιμάται από το Δήμο σε χιλιάδες ευρώ.
Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες γνώριζαν πολύ καλά τον τρόπο αφαίρεσης του πίνακα και στόχος τους φέρεται να ήταν αποκλειστικά και μόνο η εξαφάνιση των στοιχείων κατανάλωσης και χρέωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.
Τα ερωτηματικά και οι υποψίες προκαλούνται στη Δημοτική Αρχή εξαιτίας της χρονικής στιγμής κατά την οποία διαπράχτηκε η κλοπή, καθώς βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από το Δήμο έλεγχοι σχετικά με την κατανάλωση και τη χρέωση του ηλεκτρικού ρεύματος στις δημοτικές γεωτρήσεις.
Για το συμβάν ενημερώθηκε αμέσως από το Δήμο Ρήγα Φεραίου η Αστυνομία, με το Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου να διενεργεί ήδη έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
«Διαπιστώσαμε κλοπή πίνακα ωρομετρητών της ΔΕΗ» επισημαίνει ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκας «από αρδευτική και κτηνοτροφική δημοτική γεώτρηση στην περιοχή του σκοπευτηρίου Ριζομύλου. Η κλοπή δεν είναι τυχαία. Προκαλούνται ερωτηματικά στις τάξεις της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τη χρονική στιγμή κατά την οποία διαπράχθηκε η κλοπή. Την τρέχουσα χρονική περίοδο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη έλεγχοι από πλευρά του Δήμου σχετικά με την κατανάλωση και τη χρέωση ηλεκτρικού ρεύματος στις δημοτικές γεωτρήσεις. Επομένως, η κλοπή δεν είναι τυχαία. Ο πίνακας των ωρομετρητών καταγράφει την κατανάλωση και τη χρέωση ηλεκτρικού ρεύματος για τη λειτουργία της δημοτικής γεώτρησης. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία και ήδη διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου.