Πρωτοβουλίες Δήμου Ρήγα Φεραίου για τον καταρροϊκό πυρετό

Πρωτοβουλίες Δήμου Ρήγα Φεραίου για τον καταρροϊκό πυρετό

kataroikos-pyretosΠρωτοβουλίες για την ανακούφιση των κτηνοτρόφων της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου που έχουν υποστεί σημαντική ζημιά εξαιτίας του καταρροικού πυρετού λαμβάνει η δημοτική αρχή.
Προς την κατεύθυνση αυτή ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Τοπικής Ανάπτυξης Χρήστος Παπαρούνας μετά από συνεννόηση με το δήμαρχο Δημ. Νασίκα επισκέφτηκε τα Κανάλια και είχε συνεργασία με τους
κτηνοτρόφους της περιοχής που βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση καθώς καθημερινά καταγράφονται νεκρά ζώα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής.
Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε μέχρι στιγμής έχουν χαθεί δεκάδες πρόβατα με αποτέλεσμα να είναι επιτακτική η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την αποζημίωση των κτηνοτρόφων της περιοχής με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.
Η δημοτική αρχή σκοπεύει να θέσει το θέμα και στη σημερινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Βελεστίνου παρουσία του Δημ. Μελά, Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσιάζοντας την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μετά την «επέλαση» της νόσου και ζητώντας το θέμα να αντιμετωπιστεί άμεσα έτσι ώστε να αρχίσουν να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις αφενός και αφετέρου να υλοποιούνται μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης.
Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι να ζητήσει επίσης να υπάρξει ειδικό πρόγραμμα. για τη στήριξη όσων χάνουν ζωικό κεφάλαιο καθώς είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι τοπική κτηνοτροφία θέλει στήριξη.