Αντίδραση στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για την περικοπή επιδοτήσεων

Αντίδραση στο Δήμο Ρήγα Φεραίου για την περικοπή επιδοτήσεων

xorafi
Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο θέμα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι με τα μη επιλέξιμα βοσκοτόπια και στα προβλήματα που προκύπτουν με το γεγονός ότι δεν πληρώθηκαν την Ενιαία Ενίσχυση (Επιδότηση).
Ο Δήμαρχος, Δημήτρης Νασίκας, έχει ήδη  επικοινωνήσει με την Περιφέρεια, στα πλαίσια μιας προσπάθειας για μια  συντονισμένη κίνηση, και βρίσκεται σε συνεννόηση και με άλλους Δήμους της Θεσσαλίας.
Επίσης ο Δήμος, προτίθεται να συγκαλέσει μια συγκέντρωση ή έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, αν χρειαστεί, ανάλογα με τις εξελίξεις.
Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μέχρι σήμερα, και πριν να φτάσουμε στην πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ, έχει προβεί σε πληθώρα συζητήσεων με υπηρεσίες και Φορείς, όπως η Περιφέρεια, όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι του Νομού, η ΠΕΔ Θεσσαλίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ελπίζοντας ότι θα λυθεί το πρόβλημα, όπως μας διαβεβαίωναν, πράγμα που δεν έγινε.
Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα δύο τρίτα των βοσκοτόπων του, ζητά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να δοθεί άμεσα πολιτική λύση για να μπορέσουν να πληρωθούν οι κτηνοτρόφοι μας.