Σε κλίμα συναντίληψης η Επιτροπή Διαβούλευσης για το τεχνικό πρόγραμμα

Σε κλίμα συναντίληψης η Επιτροπή Διαβούλευσης για το τεχνικό πρόγραμμα

dimarxeio
Σε κλίμα συναντίληψης και συνεργασίας συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ρήγα Φεραίου όπου έγινε αναλυτική παρουσίαση του τεχνικού προγράμματος του 2015 από τον Πρόεδρο Επιτροπής Διαβούλευσης & Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα και από την Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Αποστολία Κατσιούρα.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε διαλογική συζήτηση, δόθηκαν διευκρινίσεις σε ερωτήσεις που υπέβαλαν τα μέλη της Επιτροπής ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι η επιτροπή γνωμοδότησε θετικά για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ρήγα Φεραίου έτους 2015 το οποίο περιλαμβάνει συνεχιζόμενα και νέα έργα ύψους 3,37 εκ. ευρώ.
Μιλώντας στην Επιτροπή ο Δήμαρχος Δημ. Νασίκας ανέφερε ότι πρόκειται για ένα Τεχνικό Πρόγραμμα μεταβατικού χαρακτήρα, καθ΄ υπέρβαση των δημοσιονομικών περιορισμών, αναπτυξιακής στρατηγικής και το χαρακτήρισε αισιόδοξο και φιλόδοξο.
Ο κ. Νασίκας υπογράμμισε επίσης ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι μέσα από τη διαβούλευση όπου υποβάλλονται οι προτάσεις των φορέων, να συμπεριληφθούν δράσεις στο τεχνικό πρόγραμμα που θα σηματοδοτούν την ανάπτυξη και διαβεβαίωσε ότι στόχος του είναι η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Ο δήμαρχος στάθηκε ιδιαίτερα επίσης στην ανάγκη της στοχευμένης διαχείρισης των πόρων και σημείωσε ότι εκ μέρους της δημοτικής αρχής θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο για την αναζήτηση νέων, μέσω Εθνικών και Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, αλλά και άλλων χρηματοοικονομικών εργαλείων για την περιφερειακή ανάπτυξη.
«Είμαστε αποφασισμένοι και έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο, για να διεκδικήσουμε με αξιώσεις αυτά που μας αναλογούν. Μόνο μέσα από μια συγκεκριμένη αναπτυξιακή στρατηγική, με στοχευμένες δράσεις θα αναβαθμιστεί η περιοχή μας ουσιαστικά και θα δώσει ταυτόχρονα διέξοδο και δουλειά στα νέα παιδιά που βυθίζονται στην ανεργία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νασίκας.
Ο δήμαρχος πρόσθεσε επίσης ότι η ιεράρχηση των αναγκών και ο προγραμματισμός είναι οι μοχλοί για την ισόρροπη και ομοιογενή ανάπτυξη, για την ορθή αξιοποίηση αλλά και τη βελτίωση εκείνων των υποδομών, που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή και θα επιτρέψουν την ανάληψη νέων δράσεων του Δήμου στο σύνολό του και ότι οι πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους θεσμικούς επαγγελματικούς φορείς της περιοχής για την τόνωση του «επιχειρείν» είναι επιβεβλημένες.
«Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη και η πρόοδο του Δήμου Ρήγα Φεραίου για αυτό και μέσα από την Επιτροπή Διαβούλευσης συλλογικά θα συναποφασίζουμε, για να μπορέσουμε να συνδιαμορφώσουμε μαζί με τους δημότες, την προοπτική και το αύριο στον ενιαίο νέο Δήμο μας.»