Καλωσόρισμα Δημάρχου

Καλωσόρισμα  Δημάρχου

nasikasΑγαπητοί επισκέπτες,
Σας καλωσορίζω στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ρήγα Φεραίου και σας καλώ να περιηγηθείτε στον διαδικτυακό μας χώρο για να γνωρίσετε την πλούσια σε ιστορία και παραδόσεις περιοχή μας που είναι γνωστή ως η γενέτειρα τουμεγάλου εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή και ως ο τόπος, όπου έχει συντελεστεί το σπουδαιότατο περιβαλλοντικό έργο πανευρωπαϊκής απήχησης, η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας. Ο τόπος μας φημίζεται και για τη μαγευτική ομορφιά των κατάφυτων τοπίων της ορεινής περιοχής της Κερασιάς, του Κεραμιδίου και του Βένετου που συνδυάζονται αρμονικά με τις πανέμορφες αιγαιοπελαγίτικες παραλίες.
Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με έδρα το Βελεστίνο, βρίσκεται στο Νομό Μαγνησίας και δημιουργήθηκε από τη συνένωση τριών Ο.Τ.Α. του Δήμου Φερών, του Δήμου Κάρλας και της Κοινότητας Κεραμιδίου. Ο Δήμος μας εκτείνεται σε μια μεγάλη γεωγραφική περιφέρεια η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλες πεδινές εκτάσεις, αλλά και από το καταπράσινο ορεινό ανάγλυφο που βρέχεται από τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου πελάγους.
Για την καλύτερη ενημέρωση και παροχή γνώσεων σε κάθε ενδιαφερόμενο, δημιουργήσαμε αυτή την ηλεκτρονική σελίδα με πλούσιο περιεχόμενο, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να συλλέξει πολύτιμες πληροφορίες για την ιστορία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου, να γνωρίσει τα αξιοθέατα του τόπου, να ενημερωθεί για τις πολιτιστικές και ευρύτερες κοινωνικές δράσεις μας, αλλά και να επικοινωνήσει μαζί μας δημιουργώντας ένα δίκτυο επικοινωνίας και συνεργασίας.
Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ψηφιακής επιστήμης, οι δημότες, μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για τις πρωτοβουλίες του Δήμου και τις αποφάσεις που λαμβάνονται αλλά και να συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση.
Μέσα λοιπόν από το δικτυακό αυτό τόπο ξετυλίγεται η σημερινή πνευματική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση του τόπου μας, ενώ παράλληλα δίνουμε το νέο στίγμα για ένα Δήμο σύγχρονο, πρότυπο, με αναβαθμισμένες διοικητικές υπηρεσίες, που υιοθετεί την τεχνολογία για την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη.
Στην εποχή της διάχυσης της διαδικτυακής γνώσης και συνέργειας, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου φιλοδοξεί μέσα από την ιστοσελίδα του να ανοίξει παράθυρο ουσιαστικής αμφίδρομης επικοινωνίας με όλους εσάς που μας επισκέπτεστε.
Μέσω των σύγχρονων τεχνολογιών και της πληροφορικής δημιουργούμε ένα δίαυλο επικοινωνίας όχι μόνο με τους δημότες αλλά και με τους επισκέπτες ανά τον κόσμο. Στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση του πολίτη όπως επίσης και η γνωριμία των επισκεπτών με την περιοχή μας, τους ανθρώπους της, τις ποικίλες ομορφιές της, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας. Είναι όλα αυτά που συνθέτουν τον πολιτισμό του Δήμου μας.
Η παρουσία σας στον διαδικτυακό μας τόπο μας τιμά ιδιαίτερα. Θα είναι χαρά να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τα ενδιαφέροντά σας, πολλαπλασιάζοντας τις διαθέσιμες πληροφορίες που ήδη έχετε (και θα έχετε σύντομα) για την περιοχή μας. Θέτουμε την τεχνολογία στην υπηρεσία του πολίτη και επιχειρούμε ο τόπος μας να είναι πρωτοπόρος στην on line εξυπηρέτηση.
Σας καλωσορίζω λοιπόν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου που κάθε μέρα όλο και περισσότερο επιδιώκουμε να τον μεταμορφώσουμε σ’ έναν τόπο ανάπτυξης και ευημερίας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συνεχής αναβάθμιση των μηχανισμών ενημέρωσης και εξυπηρέτησης του πολίτη.
Καλή περιήγηση!
Ο Δήμαρχος
Δημήτριος Στ. Νασίκας