Δημ. Νασίκας. «Εμείς μιλάμε με έργα». Πράσινο φως έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης που έχει τη «σφραγίδα» της σημερινής δημοτικής αρχής

Δημ. Νασίκας. «Εμείς μιλάμε με έργα». Πράσινο φως έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης που έχει τη «σφραγίδα» της σημερινής δημοτικής αρχής

velestino_plateiaΣε τροχιά υλοποίησης από τη δημοτική αρχή ένα σημαντικό έργο που αναμένεται να αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή του Βελεστίνου. Πρόκειται για το έργο της αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης και βιοκλιματικής αναβάθμισης της πλατείας που βρίσκεται πλησίον του Εθνικού Σταδίου.
Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στα πλαίσια της υλοποίησης του σχεδιασμού του για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης, την αισθητική αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος, την ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, τη βελτίωση της ελκυστικότητας της, την επίτευξη της περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης της, με στόχο να καταστήσει την περιοχή κέντρο οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας επιχειρεί τη βελτίωση του μικροκλίματος στο δομημένο σύνολο, τη βελτίωση των επιπέδων θερμικής άνεσης του πληθυσμού με τη χρησιμοποίηση δομικών υλικών φιλικών προς το περιβάλλον.
Στο δημοτικό συμβούλιο εγκρίθηκε η μελέτη του έργου που είναι προϋπολογισμού 370.000,00 €, με χρηματοδότηση από  το  Πράσινο Ταμείου.
Η παρούσα μελέτη του έργου, αφορά την αρχιτεκτονική διαμόρφωση και βιοκλιματική αναβάθμιση πλατείας πλησίον Εθνικού Σταδίου της Δημοτικής Ενότητας Βελεστίνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου,  συνολικής επιφανείας 2.300,00 μ2.
Βασικός στόχος της αρχιτεκτονικής πρότασης αποτελεί η λειτουργική σύνδεση της πλατείας με τις γειτονικές χρήσεις εκπαίδευσης και αθλητισμού έτσι ώστε να αποτελέσει ένα ζωντανό κομμάτι της κοινωνικής δραστηριότητας των κατοίκων της πόλης.
Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο που φέρει αποκλειστικά «τη σφραγίδα» της σημερινής δημοτικής αρχής υπογράμμισε «Εμείς μιλάμε με έργα. Κομβικό σημείο της φιλοσοφίας μας  είναι όπως είχαμε δεσμευτεί και προεκλογικά η σωστή αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ  για να δημιουργήσουμε, να επεκτείνουμε και να  αναβαθμίσουμε τις υποδομές όλων των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
O πρωταρχικός αναπτυξιακός μας στόχος στΔήμο Ρήγα Φεραίου, να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό το χρηματοδοτικό εργαλείο του ΕΣΠΑ αλλά και όλα τα άλλα ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτούμενα εργαλεία, θα αποδώσει καρπούς γιατί από την πρώτη στιγμή έχουμε δώσει  απόλυτη προτεραιότητα στην απρόσκοπτη υλοποίηση έργων που θα βελτιώσουν τις υποδομές προς όφελος των δημοτών. Εργαζόμαστε σκληρά, συντονισμένα και μεθοδικά, ώστε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να αυξήσουμε την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να μην χαθούν κοινοτικοί πόροι, αλλά και να προετοιμαστούμε έγκαιρα και με συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο για την καλύτερη αξιοποίηση της νέας προγραμματικής περιόδου με έργα ζωτικής σημασίας για τους συμπολίτες μας.
Το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης της πλατείας που βρίσκεται πλησίον του Εθνικού Σταδίου στο Βελεστίνο  αποτελεί ένα πρώτο δείγμα της αντίληψής μας για την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών. Επενδύουμε στο ανεξάντλητο κεφάλαιο της  πολιτιστικής κληρονομιάς και δημιουργίας, στην αναπτυξιακή δυναμική του τουρισμού, στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και ανάδειξης νέων δράσεων που θα συμβάλλουν στην προβολή του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα στελέχη της Τεχνικής υπηρεσία του Δήμου Ρήγα Φεραίου για την προσπάθεια που κατέβαλαν προκειμένου να συνταχθεί η μελέτη, που αποτελεί το Α και το Ω για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου.»