«Σάρκα και οστά» στο Σκοπευτήριο Ριζομύλου που μπορεί να γίνει πόλος μεγάλων αθλητικών γεγονότων

«Σάρκα και οστά» στο Σκοπευτήριο Ριζομύλου που μπορεί να γίνει πόλος μεγάλων αθλητικών γεγονότων

skopeftirio-nasikas
Εγκρίθηκε η μελέτη και κατασκευή του έργου για την ανακατασκευή Σκοπευτηρίου στο Δήμο Ρήγα Φεραίου με προϋπολογισμό 500.000,00€, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.)
Η μελέτη, αφορά την ανακατασκευή – ολοκλήρωση των εργασιών του έργου του Σκοπευτηρίου Μακρών αποστάσεων του Δήμου Ρήγα Φεραίου, με σκοπό να δοθεί σε χρήση διότι όσο παραμένει ανενεργό και δεν αξιοποιείται καταστρέφεται.

Το Σκοπευτήριο χωροθετείται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, που βρίσκεται στην περιοχή ΄΄Δελήχανι΄΄ της Τοπικής Κοινότητας Ριζομύλου της Δημοτικής Ενότητας Κάρλας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, εκτάσεως 368,98 στρέμματα, ανατολικά του οικισμού Ριζομύλου.
H αξιοποίηση του σκοπευτηρίου στο Ριζόμυλο, βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών της δημοτικής αρχής με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό – με τον οποίο η δημοτική αρχή συνεργάζεται στενά και είναι ιδιαίτερα καθοριστική η συμβολή του – αλλά και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου και ειδικότερα με τον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Δημήτριο Καρπίδα και τον αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Δημήτριο Μελαχροινό.
Οι εκπρόσωποι του Σκοπευτικού Συλλόγου συζήτησαν με τη δημοτική αρχή το θέμα της αξιοποίησης του σκοπευτηρίου ζητώντας από τον κ. Δημ. Νασίκα να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και γίνεται τελικά με την έγκριση της μελέτης για την ολοκλήρωση των εργασιών που θα ανοίξουν το δρόμο για τη λειτουργία του Σκοπευτηρίου.
Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας με αφορμή την έγκριση της μελέτης, υπογράμμισε «Το Σκοπευτήριο Μακρών Αποστάσεων στο Ριζόμυλο αποτελεί μία σημαντική υποδομή που η νέα δημοτική αρχή εξαρχής είχε δεσμευτεί ότι θα αξιοποιήσει αφού δρομολογηθούν οι ανάλογες παρεμβάσεις. Θα επιδιώξουμε σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών αλλά και το Υπουργείου Αθλητισμού να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες έτσι ώστε το έργο να καταστεί λειτουργικό για μπορεί και να χρησιμοποιηθεί και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων.
Παράλληλα με την διοργάνωση αθλητικών γεγονότων που θα καταστήσουν την περιοχή σημείο αναφοράς για τον αθλητικό τουρισμό, πιστεύουμε ότι το Σκοπευτήριο στο Ριζόμυλο μπορεί να εξυπηρετήσει πολλούς κυνηγετικούς συλλόγους και αθλητές της Μαγνησίας, αλλά και άλλων νομών, και να εξελιχθεί σε κέντρο διοργάνωσης αθλητικών αλλά και πολιτιστικών γεγονότων σε συνδυασμό με την ανασύσταση του ταμιευτήρα της Κάρλας και την πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής να αξιοποιήσει τη Λίμνη Κάρλα για Κωπηλασία αλλά και άλλες δράσεις που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον συλλόγων και επισκεπτών. Ένα πλέγμα τέτοιων παρεμβάσεων είναι σίγουρο ότι θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και θα προσδώσει προστιθέμενη αξία σε όλο το Δήμο Ρήγα Φεραίου αλλά και την ευρύτερη περιοχή.»