Προσλήψεις 45 ατόμων για κοινωφελή εργασία στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Προσλήψεις 45 ατόμων για κοινωφελή εργασία στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
koinofelis_ergasia
Όλες οι θέσεις, οι οποίες προκηρύχθηκαν στους δήμους του νομού
Πεντακόσιες εβδομήντα δύο θέσεις σε Δήμους της Μαγνησίας «κλήρωσε» η πρώτη φάση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας πέντε μηνών, με την υποβολή των αιτήσεων να ξεκινά από τη Μεγάλη Δευτέρα.
Τη «μερίδα του λέοντος» σε προσλήψεις έχει ο Δήμος Βόλου, καθώς θα απασχοληθούν σε διάφορες θέσεις, ανά ειδικότητα 346 άτομα. Ακολουθούν οι Δήμοι Αλμυρού με 58 θέσεις, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με 45 θέσεις, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με 41 θέσεις, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου με 24 θέσεις, ενώ στα νησιά προβλέπονται στη Σκιάθο 23 θέσεις, στη Σκόπελο 20 θέσεις και στην Αλόννησο 15 θέσεις.
Οι υπόλοιπες θέσεις μέχρι τις 1.100 θα κληρωθούν μετά το Πάσχα με νέα προκήρυξη και θα αφορούν σε προσλήψεις σε οργανισμούς του δημόσιου τομέα και του ευρύτερου δημοσίου όπως ασφαλιστικά ταμεία, Νοσοκομείο, λιμάνι και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά από τη Μεγάλη Δευτέρα στις 10 το πρωί μέχρι και τις 27 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια θα αναρτηθούν προσωρινοί πίνακες ωφελούμενων, με βάση τη μοριοδότηση.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. που ανήκουν σε -τουλάχιστον- μια από τις παρακάτω κατηγορίες: α) Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοί τους β) Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς γ) Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. δ) Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Ο.Α.Ε.Δ., για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους, ε) Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 18 ετών.
Ακολούθως θα δοθεί το απαιτούμενο χρονικό διάστημα υποβολής ενστάσεων, οι οποίες θα εξεταστούν από αρμόδια επιτροπή του Οργανισμού, για να προκύψει τελικά, ο οριστικός πίνακας ωφελούμενων.
Από την ανάρτησή του πίνακα κατάταξης, θα πρέπει οι δικαιούχοι να μεταβούν στην υπηρεσία τους, εντός 15 ημερών. Οι αποδοχές θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ το μήνα (17,27 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών), έως 495,25 ευρώ το μήνα (19,81 ευρώ ημερησίως για ωφελούμενους 25 ετών και άνω), αυξημένες κατά περίπου 5 ευρώ μηνιαίως από τις αρχικές.