Σημαντικό εργαλείο τα ευρωπαϊκά προγράμματα Θετικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης του δημάρχου στις Βρυξέλλες

Σημαντικό εργαλείο τα ευρωπαϊκά προγράμματα Θετικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης του δημάρχου στις Βρυξέλλες

nasikas-stis-vrixelles
Σημαντικά εφόδια σε γνωστικό επίπεδο είχε την ευκαιρία να αποκομίσει ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες το διήμερο 30-31 Μαρτίου.

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση καταρχήν για τα Horizon+, Erasmous+, Life+ και δράσεις κοινωνικής οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που έγιναν από υψηλόβαθμα στελέχη της Επιτροπής Περιφερειακής
Ανάπτυξης και στις οποίες συμμετείχε ο κ. Νασίκας καθώς και άλλοι Δήμαρχοι της επικράτειας – καθώς ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου ήταν ο μοναδικός από τη Μαγνησία – που βρέθηκαν στις Βρυξέλλες
Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου είχε εξάλλου την ευκαιρία να παρακολουθήσει επίσης σεμινάρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κοινωνική επιχειρηματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την πολιτική συνοχής ενώ αναλυτική ήταν η ενημέρωση στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για προτεινόμενες δράσεις του Δήμου Ρήγα Φεραίου μέσω απευθείας χρηματοδοτήσεων από την Ε.Ε.
Είναι δε εξάλλου σημαντικό πως εκ μέρους των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης προτάθηκε να διερευνηθούν οι προοπτικές συνεργασίας για από κοινού ανάπτυξη δράσεων, προώθησης αιτημάτων και προτάσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, αλλά και συνεργασίες σε τεχνικό επίπεδο, πρόταση που έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερη θέρμη από τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών.
Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας που συμμετείχε στη συγκεκριμένη αντιπροσωπεία μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πολύ υψηλό επίπεδο ενημέρωσης πάνω στα ευρωπαϊκά προγράμματα και τόνισε «Η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και η απορρόφηση των αντίστοιχων πόρων αποτελούν σπουδαία αναπτυξιακή διέξοδο, αν αναλογισθεί κανείς και την επικρατούσα ξηρότητα των οικονομικών δεδομένων του τόπου μας. Οι εμπειρίες, οι γνωριμίες, οι γνώσεις που αποκτήθηκαν από τις συναντήσεις στις Βρυξέλλες, πιστεύω ότι αποτελούν πολύτιμα εργαλεία τα οποία και φυσικά θα αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό προς όφελος του Δήμου και των δημοτών. Πρωταρχικός μας στόχος παραμένει να δημιουργήσουμε έναν Δήμο πρότυπο, αντάξιο των Δημοτών του και από αυτό το στόχο δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε ούτε βήμα. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας και έχουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια έτσι ώστε ο Δήμος Ρήγα Φεραίου να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα».