Επαναβεβαιώθηκαν οι άρρηκτοι δεσμοί με το Σμεντέροβο σε συνάντηση του δημάρχου με αντιπροσωπεία της περιοχής

Επαναβεβαιώθηκαν οι άρρηκτοι δεσμοί με το Σμεντέροβο σε συνάντηση του δημάρχου με αντιπροσωπεία της περιοχής

nasikas-smenterovo
Αντιπροσωπεία από το Σμεντέρεβο με τους κ.κ. Predrag Savic, Petar N. Rodifcis και από το Σύλλογο Σερβο-Ελληνικής Φιλίας “Καντακουζηνού” για την Παραδουνάβια Περιφέρεια Σμεντέρεβο, επισκέφτηκε το Δήμο Ρήγα Φεραίου και είχε συνάντηση με το δήμαρχο Δημ. Νασίκα και συνεργάτες του.

Στην ξένη αντιπροσωπεία επιφυλάχτηκε εγκάρδια υποδοχή από το δήμαρχο ενώ οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τους άρρηκτους δεσμούς των δύο χωρών Ελλάδος και Σερβίας αλλά και για τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν σε διάφορους τομείς μεταξύ των δύο περιοχών. Τα μέλη του Συλλόγου μάλιστα απηύθυναν πρόσκληση προς τη δημοτική αρχή να επισκεφτεί την περιοχή του Σμεντέρεβο τον ερχόμενο Οκτώβριο, πρόσκληση που αποδέχτηκε ο κ. Νασίκας με μεγάλη ικανοποίηση.
Στη συνάντηση από πλευράς Δήμου παρευρέθηκαν επίσης ο αιδ. Αθανάσιος Τράϊκος, ο π. Δήμαρχος κ. Γαρύφαλλος Γεροβασίλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Παλληκάρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Κορώνας & Γιαννακός, καθώς και οι πρώην Προϊστάμενοι του Δήμου κ.κ. Τσαπράζης & Τσιλινής.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πρώτη επίσκεψη στο Βελιγράδι του τότε Δήμου Φερών, πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 1994 επί Δημαρχίας Γαρ. Γεροβασίλη, για τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Ρήγα στο Βελιγράδι, με τη συμμετοχή της Ένωσης Πολεμιστών Μακεδονικού Μετώπου, επί Προεδρίας του Στρατηγού Δημ. Δεμέστιχα. Είχε γίνει επίσκεψη στον Πύργο Νεμπόϊσα, στον Δούναβη και έγινε η πρώτη γνωριμία – επαφή με τους τοπικούς παράγοντες του Σμεντέρεβο ενώ ανάλογα ταξίδια με ανταλλαγή εμπειριών, διοργάνωση εκδηλώσεων ακολούθησαν και οι επόμενες δημοτικές αρχές με πρωτεργάτη τον πρώην δήμαρχο Φερών Κωνσταντίνο Κανάρη ενώ στις αποστολές συμμετείχε ως δημοτικός σύμβουλος και ο σημερινός δήμαρχος Δημ. Νασίκας.
Ο δήμαρχος στη συνάντηση ενημέρωσε τη σερβική αντιπροσωπεία για την παραγωγική φυσιογνωμία της περιοχής, τη λειτουργία του Δήμου, τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής και ζήτησε από τους ξένους επισκέπτες συνεργασία σε όλους τους τομείς.
Δεν παρέλειψε εξάλλου να αναφερθεί στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο περιοχές με κοινό σημείο αναφοράς τον Εθνεγέρτη Ρήγα Φεραίο.
Η επίσκεψη της σερβικής αντιπροσωπείας ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε η δημοτική αρχή, αφού πρώτα οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στην τοπική μονάδα επεξεργασίας ελαιών των Αδερφών Καλόγηρου, που δραστηριοποιείται έντονα στον εξαγωγικό τομέα και τις εκτάσεις ιδιοκτησίας Χαρ. Αραμπατζή όπου καλλιεργούνται αρωματικά φυτά & ρίγανη, τα οποία διοχετεύονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην αγορά της Αμερικής και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Ο κ. Αραμπατζής είχε την ευγενή καλοσύνη να καλωσορίσει την ξένη αντιπροσωπεία προσφέροντας τους προϊόντα παραγωγής του.
nasikas-smenterovo1
nasikas-smenterovo2
nasikas-smenterovo3
nasikas-smenterovo4