Διαδημοτική Συνεργασία 21 Δήμων

Διαδημοτική Συνεργασία 21 Δήμων

10990102_478604042306672_5122133858132882359_n121 ΔΗΜΟΙ ΑΠΟ 10 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ -ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ- ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.
ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

Στην πόλη της Δράμας πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική συνέλευση του “Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη”, στις 27 και 28 Ιουνίου.
Το Δίκτυο, θα ιδρύσει 3 γραφεία. Ένα κεντρικό στην Αθήνα, ένα παράρτημα στη Θεσσαλονίκη και ένα γραφείο στις Βρυξέλλες, για να μπορούμε αυτόματα να εκταμιεύσουμε πόρους πλέον ως Δίκτυο από την πηγή, χωρίς την ελληνική διαμεσολάβηση . Γιατί, μεμονωμένα ο κάθε Δήμος δεν μπορεί να διεκδικήσει χρήματα.»


Τα τακτικά μέλη του ΔΙΚΤΥΟΥ

Τα τακτικά μέλη Δικτύου απαρτίζουν οι Δήμοι: Δράμας, Ωροπού, Βριλησσίων, Πλατανιά Χανίων, Δοξάτου, Βόλβης, Δέλτα, Συντικής, Αμφίπολης, Αλεξάνδρειας, Παιονίας, Φούρνων Κορσέων, Αλοννήσου, Ρήγα Φεραίου, Ήλιδας, Δυτικής Αχαΐας, Παγγαίου, Καβάλας, Κασσάνδρας, Καλαβρύτης και Θήρας Σαντορίνης. Καθώς επίσης, η ΔΕΥΑ Δράμας και η ΚΕΔΟΥ του Δήμου Ωροπού. Στο Δίκτυο είναι αρωγά μέλη το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμια Νεάπολης από Κύπρο και σε διαδικασία ένταξης το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ο Δήμος Πέγειας από Κύπρο, η Αναπτυξιακή Ημαθίας και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από Ελλάδα, Ιταλία και Πολωνία, ολοκληρώνουν την αρχική σύνθεση του ΔΕΠΑΝ.

Τον συντονισμό του Δικτύου έχει αναλάβει ο αντιδήμαρχος Δράμας κ. Καραμπατζάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων, ότι, «για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται τέτοιο Δίκτυο και μέσα σε 3 μήνες, 21 δήμαρχοι και 21 δημοτικά συμβούλια, έχουν αποδεχθεί τη συμμετοχή τους ως ιδρυτικά μέλη στη νέα αυτή δομή, που ευελπιστούμε ότι θα δώσει τη δυνατότητα στο Δήμο Δράμας και στα μέλη του Δικτύου, να αποκτήσουν ανταγωνιστικότητα και πρόσβαση στη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση απ’ ευθείας από την πηγή. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε και την αμέριστη συμπαράσταση των ελληνικών Πανεπιστημίων.