ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟΥ

DSCN0804
 
DSCN0780
 
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε την Πέμπτη 6η Αυγούστου, ημέρα Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 20:00 στο ΚΑΠΗ της Τοπικής Κοινότητας Στεφανοβικείου, για την τέλεση του Αγιασμού ολοκλήρωσης του έργου υδροδότησης της εν λόγω τοπικής κοινότητας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας & Βορ. Σποράδων κας Δωροθέας Κολυνδρίνη, του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκα και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης & Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου.
Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου δήλωσε ότι «Το Στεφανοβίκειο υδροδοτείται κανονικά μετά από 4,5 χρόνια, καθώς τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το νέο εξωτερικό δίκτυο υδροδότησης και εξασφαλίστηκε η απαιτούμενη ποσότητα νερού. Σύμφωνα με τις χημικές αναλύσεις, το νερό είναι αρίστης ποιότητας και ικανοποιητικής ποσότητας που καταναλώνουν πλέον οι κάτοικοι του Στεφανοβικείου.
Εμείς θα συνεχίσουμε μέσα από τη ΔΕΥΑΡΦ και το Δήμο Ρήγα Φεραίου να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ορθολογική διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων της περιοχής μας, διότι πιστεύουμε ότι μόνο η δημόσια και διαφανή διαχείριση μπορεί να προωθήσει την προστασία των υδάτινων στρωμάτων και τη βιωσιμότητά τους, να προάγει την εξοικονόμηση νερού, την ορθολογικότερη χρήση του πόρου και την προστασία των δημοτών – καταναλωτών που χρησιμοποιούν το νερό.».
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό που ενέκρινε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Ε.Π. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας 2007-2014.
Τέλος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΡΦ κ. Αθ. Βλάχο, τους Δ.Σ. Στεφανοβικείου, τον Πρόεδρο & τα μέλη της Τ.Κ. Στεφανοβικείου, το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό της ΔΕΥΑΡΦ και ιδιαίτερα τον υπάλληλο κ. Βασίλη Παπαϊωάννου, που υπερέβαλλαν εαυτούς σ΄ αυτή την προσπάθεια.
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Βορ. Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, η οποία δήλωσε τα εξής: «Επαρκές και προπαντός ποιοτικό νερό θα απολαμβάνουν πλέον οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος Στεφανοβικείου μετά την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς πόσιμου νερού μήκους 7,5χμ από την περιοχή Σαριγκιόλ στο Στεφανοβίκειο, το οποίο αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σοβαρό πρόβλημα με την ποιότητα του πόσιμου νερού. Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των κατοίκων εργαστήκαμε για την περίπτωση του Στεφανοβικείου με ποσοτικές και ποιοτικές προδιαγραφές παροχής του πόσιμου νερού, έπειτα κι από λεπτομερή σχεδιασμό που κάναμε προκειμένου να εντάξουμε το έργο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Με αυτό, αλλά κι άλλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, στοχεύουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής για τους πολίτες, ενώ παράλληλα με τα οφέλη ολοκλήρωσης του έργου, ενισχύθηκε η τοπική οικονομία και οι δείκτες απασχόλησης, καθώς για την κατασκευή του πολλοί άνθρωποι βρήκαν δουλειά και μάλιστα στη δυσμενή αυτή περίοδο που διανύουμε», αλλά και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στεφανοβικείου κ. Βασ. Ακριβούσης, που είχε αναλάβει τον συντονισμό.
Στην τέλεση του αγιασμού παρέστησαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χρ. Παπαρούνας, ο Αντιδήμαρχος Τεχν. Υπηρεσιών κ. Δημ. Παλληκάρης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ κ. Αθ. Βλάχος, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Βασ. Παπανικολάου – Χατζοπούλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Κορώνας, Ιωάννης Παπαϊωάννου, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Κ. Βελεστίνου κ. Χρήστος Κολοκοτρώνης, το μέλος της Τ.Κ. Στεφανοβικείου κ. Ιωάννης Καρατζιώλης.