Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)

Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)

enarmonisi-oikogeneiakis-epaggelmatikis-zois-2013-2014
Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και το Νομικό Πρόσωπο στα πλαίσια του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013 υλοποιεί με επιτυχία την δράση ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ στην οποία εντάσσονται τα ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΚΔΑΠ).
Ο κύριος σκοπός του ΚΔΑΠ είναι να υλοποιήσει, επεκτείνει και συντονίσει ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές υπηρεσίες στα παιδιά.
Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Βάσω Παπανικολάου – Χατζοπούλου δήλωσε τα εξής:
«Είναι η δεύτερη χρονιά που λειτουργούμε τα ΚΔΑΠ, και θα ήθελα να πω ότι ήδη η συμμετοχή των παιδιών συνεχώς και αυξάνεται. Ενημερωτικά αναφέρω ότι την χρονιά που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας ως νέα διοίκηση του νομικού προσώπου ο αριθμός των παιδιών ήταν 33 στο σύνολο και σήμερα έχουνε φτάσει τα 161 παιδιά. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός αυτό και σίγουρα οφείλεται στην άριστη και άρτια προσπάθεια που καταβάλλεται από το Νομικό Πρόσωπο και γενικά από τον Δήμο μας.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα πλαίσια της επέκτασης των δράσεων του συγκεκριμένου προγράμματος σε κάθε γωνιά του δήμου μας μέσα στο 2016, θα δημιουργηθεί και νέα δομή ΚΔΑΠ στην τοπική κοινότητα Καναλιών.
Το ΚΔΑΠ επανδρωμένο με ειδικευμένο, στην κάθε κατηγορία του προσωπικό, με οργανωμένες δραστηριότητες και με πλήρη υπευθυνότητα και ευσυνειδησία στο έργο του, η λειτουργία του αποτελεί σημαντικό παράγοντα εξέλιξης για τον δήμο μας. Τα χαμόγελα των παιδιών και η ευχαρίστηση που βλέπω στα πρόσωπά τους σε κάθε εκδήλωση, είναι για μένα η μεγάλη απόδειξη επιτυχίας και προσφοράς.
Θα ήταν παράληψή μου να μην αναφερθώ στους γονείς των παιδιών που μας συμπαραστέκονται σε κάθε μας κίνηση, που είναι αρωγοί στο έργο μας και που αφιερώνουν τον πολύτιμο χρόνο τους, όποτε τους το ζητήσουμε. Ένα ευχαριστώ επίσης και στους δημότες μας, που με την παρουσία τους μας τιμούν και που δείχνουν διάχυτα την διαδημοτική τους συνείδηση που τους κατέχει.
Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμο Βόλου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Γεώργιο Βλιώρα για την δωρεά του σχολικού λεωφορείου που θα λύσει σημαντικά προβλήματα στην μετακίνηση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Νασίκα για την αμέριστη και συνεχή υποστήριξη και συμπαράσταση.
Ως Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. δεσμεύομαι για ένταξη νέων δραστηριοτήτων μέσα στο 2016 και εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά καλή χρονιά με υγεία ευτυχία και γαλήνη στις οικογένειες μας.»