Επίσκεψη Σέρβικης Αντιπροσωπίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Επίσκεψη Σέρβικης Αντιπροσωπίας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

0 
Την Πέμπτη 10-3-2016 αντιπροσωπεία από το Σμεντέρεβο-Μιχάϊλοβατς της Σερβίας με τους κ.κ. Petar N. Rodifcis, Radisan Lukic, Πρόεδρο & Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Σερβο-Ελληνικής Φιλίας “Καντακουζηνού” και τον ιερέα Ivan Nikolic, επισκέφτηκε το Δήμο Ρήγα Φεραίου και είχε συνάντηση με το δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα και συνεργάτες του.
Στην ξένη αντιπροσωπεία επιφυλάχτηκε εγκάρδια υποδοχή από το δήμαρχο ενώ οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τους άρρηκτους δεσμούς των δύο χωρών, Ελλάδος και Σερβίας, αλλά και για τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν σε διάφορους τομείς μεταξύ των δύο περιοχών. Ο Δήμαρχος δεν παρέλειψε εξάλλου να αναφερθεί στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο περιοχές με κοινό σημείο αναφοράς τον Εθνεγέρτη Ρήγα Φεραίο.
Γενικότερα υπήρξε αρκετό ενδιαφέρον για συνεργασία στον τουρισμό και πολιτισμό, που εστιάστηκε κυρίως στο χτίσιμο της δημόσιας κρήνης προς τιμήν του Εθνομάρτυρα ποιητή και οραματιστή Ρήγα Φεραίου. Η κρήνη αυτή θα τοποθετηθεί στον κήπο της σέρβικης ορθόδοξης εκκλησίας του Προφήτη Ηλία στο χωριό Μιχάϊλοβατς.
«Αυτή είναι μόνο η αρχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και ανέφερε ότι το έργο αυτό θα εκπροσωπεί την ανανέωση και ενίσχυση της φιλίας μεταξύ ελληνικού και σέρβικου λαού, ενώ η κατασκευή της κρήνης θα συμβολίζει την ανανέωση της αδελφοσύνης του Βελεστίνου με το χωριό Μιχάϊλοβατς.
Στη συνάντηση από πλευράς Δήμου παρευρέθηκαν επίσης ο αιδ. Αθανάσιος Τράϊκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παλληκάρης & Κορώνας.
Η επίσκεψη της σερβικής αντιπροσωπείας ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε η δημοτική αρχή.
 
Για να δείτε τις φωτογραγίες από την αντιπροσωπεία από το Σμεντέρεβο-Μιχάϊλοβατς της Σερβίας πατήστε εδώ