Παγκόσμιο Κύπελλο ηλεκτροκίνητων ανεμοπτέρων 2016 στο Στεφανοβίκειο του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Παγκόσμιο Κύπελλο ηλεκτροκίνητων ανεμοπτέρων 2016 στο Στεφανοβίκειο του Δήμου Ρήγα Φεραίου

20160616_091015_1 - Αντίγραφο
Με επιτυχία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 11 & 12/6/2016 για δεύτερη συνεχή χρονιά το F5J Greek Cup Intertour – Eurotour, το Παγκόσμιο Κύπελλο ηλεκτροκίνητων ανεμοπτέρων στη περιοχή του Στεφανοβικείου στο φράγμα της Λίμνης Κάρλας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ρήγα Φεραίου και της Αεραθλητικής Ένωσης Μαγνησίας (AEMA) σε συνεργασία με την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδίας  (Ε.ΛΑ.Ο.) και την F.A.I. Aeromodelling Commission, ενώ πολλοί ήταν οι χορηγοί της εκδήλωσης.
Στους αγώνες παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Αεραθλητικής Ένωσης Μαγνησίας κ. Χρήστος Λεονταρίτης, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας κ. Αντώνιος Παπαδόπουλος και πλήθος κόσμου.
Φέτος οι συμμετοχές ήταν πολλαπλάσιες, με αγωνιζόμενους όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από Γερμανία, Βουλγαρία, Τσεχία και Ρωσία και διαφόρων ηλικιών (9 ετών ο μικρότερος διαγωνιζόμενος μαθητής της Δ’ Δημοτικού και 72 ετών ο μεγαλύτερος).
Η Διευθύντρια που ήταν υπεύθυνη για τη διεξαγωγή των αγώνων ήταν Γερμανίδα Ελληνικής Καταγωγής, ενώ τη χρονομέτρηση την έκαναν κριτές ηλικίας κάτω των 12 ετών.
Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων απονεμήθηκαν έπαθλα στους τρεις πρώτους διαγωνιζόμενους με σειρά κατάταξης: 1ος ο κ. Sotir Lazarkov, 2ος ο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος και 3ος ο κ. Emil Dragomirov.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Αεραθλητικής Ένωσης Μαγνησίας κ. Χρήστος Λεονταρίτης απένειμε στον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου τιμητική πλακέτα υπογεγραμμένη από τους αθλητές που πήραν μέρος και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην δημιουργία ενός σύγχρονου και οργανωμένου μοντελοδρόμιου που πληροί όλες τις προδιαγραφές για την σωστή διεξαγωγή των αγώνων και επιδείξεων.