Επιτυχημένη η εκδήλωση για το νέο πρόγραμμα CLLD/LEADER στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Επιτυχημένη η εκδήλωση για το νέο πρόγραμμα CLLD/LEADER στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

DSC_0234
Με επιτυχία και ικανοποιητική προσέλευση συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 και ώρα 12:00 ενημερωτική εκδήλωση για το νέο πρόγραμμα CLLD-LEADER 2014-2020, που διοργάνωσε η Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε. (ΕΑΠ Α.Ε.) – Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Η εκδήλωση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ενεργειών ενημέρωσης για το σχεδιασμό του νέου Τοπικού Προγράμματος και στελέχη της Εταιρίας Αναπτυξιακής Πηλίου Α.Ε.  παρουσίασαν το πρόγραμμα και τις δράσεις του, και πιο συγκεκριμένα:
1.- Κατευθύνσεις για τη διαμόρφωση στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
2.- Προβλεπόμενο πλαίσιο ενισχύσεων έργων δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα που θα χρηματοδοτηθούν από το Τοπικό Πρόγραμμα.
Το «CLLD/LEADER» είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμού και, βασισμένο στην προσέγγιση LEADER, το οποίο θα εφαρμοσθεί, για την περίοδο 2014-2020.
Η εκδήλωση είχε στόχο την ευρεία δημοσιοποίηση του προγράμματος, την ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων,  την υποβολή προτάσεων-απόψεων-ιδεών, την καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που σχεδιάζεται το νέο πρόγραμμα LEADER (CLLD 2014-2020) καθώς και την υλοποίηση αναπτυξιακών στρατηγικών.
Έτσι στην Τεχνική Σύσκεψη έγινε ενημέρωση για το νέο πρόγραμμα CLLD/LEADER, το στάδιο της προετοιμασίας της πρότασης, την οριστική διαμόρφωση της περιοχής παρέμβασης και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τον συντονισμό και την οργάνωση της τοπικής στρατηγικής στην Π.Ε Μαγνησίας.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε, κυρίως, στους στόχους, τα μέτρα και τις πιθανές δράσεις του νέου προγράμματος με στόχο την μεγαλύτερη απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.
Με αφορμή  την συγκεκριμένη ενημερωτική εκδήλωση – διαβούλευση στην 14η Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. Ρήγα Φεραίου την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 20:30 συζητήθηκε το 6ο θέμα της λήψης απόφασης για τη συμμετοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου στην περιοχή της πρότασης «CLLD Νομού Μαγνησίας» που καταρτίζει η Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε. (ΕΑΠ Α.Ε.) – Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ ορίζοντας αυτή ως Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ)».
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας ανέφερε ότι: «Με τη σημερινή εκδήλωση ο Δήμος Ρήγα Φεραίου εγκαινιάζει τη δημόσια διαβούλευση που στόχο έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία πάνω στις διαδικασίες εφαρμογής του νέου προγράμματος LEADER 2014-2020 και παράλληλα να αποτυπώσει ιδέες, κατευθύνσεις και άξονες επί των οποίων η Δημοτική Αρχή και οι εμπλεκόμενοι φορείς θα σχηματίσουν τις τελικές προτάσεις της τοπικής κοινωνίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν καλέσαμε σήμερα στο δήμο μας τα εξαιρετικά στελέχη της Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε. (ΕΑΠ Α.Ε.) – Αναπτυξιακή Α.Ε ΟΤΑ, που μέσα από τις δράσεις της εταιρείας τους έχουν υλοποιήσει έργα και παρεμβάσεις σ΄ όλο το Νομό Μαγνησίας , έχουν τεράστια τεχνοκρατική εμπειρία και επάρκεια στον τομέα αυτό και μπορούν να έχουν κομβικό ρόλο στην υλοποίηση των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και ευρύτερα στο νομό Μαγνησίας. Θέλω λοιπόν να τους καλωσορίσω και να τους ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία τους και για όσα χρήσιμα θα μας πουν».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημ. Νασίκας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Τρ. Γκογκινούδης, Χρ. Παπαρούνας, Δημ. Παλληκάρης, ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Ιωάν. Σκρίμπας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ κ. Αθ. Βλάχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Τρ. Παπαϊωάννου & Απ. Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Βελεστίνου κ. Γ. Παπατόλιας, οι π. Πρόεδροι Δ.Σ. Ρήγα Φεραίου & Φερών κ.κ. Χ. Αραμπατζής & Γ. Παπαδάμ και αρκετοί δημότες.
DSC_0212
DSC_0216
DSC_0218
DSC_0226
DSC_0228
DSC_0231
DSC_0241
DSC_0242
DSC_0246
DSC_0249
DSC_0258
DSC_0259
DSC_0264
DSC_0266
DSC_0267
DSC_0270
DSC_0272
DSC_0273
DSC_0274
DSC_0220
DSC_0261
DSC_0260