«Θάλλαζα» Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης εφήβων (14-18 ετών)

«Θάλλαζα» Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης  εφήβων (14-18 ετών)

IMG_8647 - Αντίγραφο
60 έφηβοι και νέοι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) διοργανώνουν  Κατασκήνωση Κοινοτικής Ανάπτυξης  στο Κεραμίδι Πηλίου, από τις 29 Ιουλίου έως και 07 Αυγούστου 2016 με τη συμμετοχή 40 εφήβων κι 20 ενηλίκων από 7 διαφορετικά μέρη της  Ελλάδας. Βόλος, Ελευσίνα, Ηλιούπολη, Ιωάννινα, Καβάλα, Ξάνθη, Παιανία. Η κατασκήνωση πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Πρόκειται για μια Κατασκηνωτική Δράση εφήβων (14-18 ετών)  που μαζί με τις δημοτικές αρχές, φορείς, και μεμονωμένους πολίτες  οραματίζονται, δημιουργούν, υλοποιούν κοινωφελείς δράσεις κοινωνικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού περιεχομένου. Στόχος της κατασκήνωσης είναι έφηβοι και κάτοικοι (ανεξαρτήτως ηλικίας) να προσφέρουν έργο πλάι-πλάι, εθελοντικά και με πάθος για τον τόπο τους.
Η κατασκήνωση θα φιλοξενηθεί στον οικισμό Καμαρίου, και οι 5 Ομάδες Ενδιαφέροντος (Έργα), θα λειτουργούν σε διάφορα σημεία στο Καμάρι και το Κεραμίδι.
Η Δράση, ανοικτή για το κοινό, ξεκινάει  το Σάββατο 30/07. Την Κυριακή 31/07 στις 10:30 θα είμαστε στο Χωριό (Κεραμίδι) για να παίξουμε ένα Μεγάλο Παιχνίδι και να γνωρίσουμε το Χωριό και τους κατοίκους καλύτερα. Το απόγευμα της Πέμπτης 04/08, θα γιορτάσουμε όλοι μαζί την ολοκλήρωση των Έργων, στην πλατεία του χωριού, στον Πλάτανο.
Τα έργα με τα οποία θα ασχοληθούμε κατά την διάρκεια της κατασκήνωσης και θα χαρούμε να έρθετε μαζί μας, είναι:

  • Η αναβίωση παραδοσιακού Γάμου με την μορφή ενός θεατρικού (στον χώρο της κατασκήνωσης)
  • Συντήρηση και ανάδειξη μίας παλιά βάρκας στο λιμανάκι ( αλιευτικό καταφύγιο αγριελιάς)
  • Δημιουργία Ντοκιμαντέρ για την ζωή στο χωριό ( Σε διάφορα σημεία του χωριού)
  • Κατασκευή ενός ΚΙΤ παιχνιδιού για τους τουρίστες (Σε διάφορα σημεία του χωριού)
  • Συντήρηση τα παγκάκια στο σχολείο και τα ξύλινα κάγκελα στο παρθεναγωγείο

 «Με χαρά θα περιμένουμε να συναντηθούμε από κοντά, να αλληλοεπιδράσουμε και να ανταλλάξουμε εμπειρίες. Με κοινό στοιχείο την δύναμη της προσφοράς στον τόπο που επισκεπτόμαστε, και την βοήθεια των νέων του χωριού κατά την διάρκεια,  “Θάλλαζα”, αλλά γιατί, και προς τα που;»               
Σε όλη αυτή την προσπάθεια ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη που μας παρέχουν, μέχρι τώρα, οι:

  •  Δήμος Ρήγα Φεραίου (Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτριος Παλληκάρης)
  • Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ρήγα Φεραίου (Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.Ρ.Φ  κ. Αθανάσιος Βλάχος)