Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου

DSC_0372
DSC_0321
DSC_0322
DSC_0324
DSC_0325
DSC_0327
DSC_0331
DSC_0332
DSC_0335
DSC_0336
DSC_0337
DSC_0338
DSC_0339
DSC_0340
DSC_0342
DSC_0343
DSC_0344
DSC_0347
DSC_0348
DSC_0349
DSC_0351
DSC_0354
Κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου Ρήγα Φεραίου βρέθηκε τη Δευτέρα 12-9-2016 το πρωί, ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας, ημέρα του καθιερωμένου αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Νασίκας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ιωάννη Σκρίμπα και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βελεστίνου κ. Γεώργιο Παπατόλια, παρακολούθησαν την τελετή αγιασμού στο Γυμνάσιο, Λύκειο & ΕΠΑΛ Βελεστίνου.
Στο χαιρετισμό του ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, υγεία και δύναμη στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους.
Τόνισε ότι «η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί την απαρχή ενός νέου κύκλου δημιουργικής πορείας για τους μαθητές προς την κατάκτηση της γνώσης. Η παιδεία, η σημαντικότερη επένδυση για τον άνθρωπο, αποτελεί θεμέλιο και την ελπίδα για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας προόδου, βασισμένη σε γνήσια πρότυπα, όπως άμιλλα, η αξιοκρατία και το αίσθημα ευθύνης. Σ΄ αυτήν την πορεία, εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και σε κάθε γονέα και κηδεμόνα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους. Στη δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα μας, το σχολείο μπορεί και πρέπει να γίνει χώρος προόδου, δημιουργίας και ελπίδας».
Επεσήμανε ότι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής θα εξακολουθήσει να είναι η συνεχής προσπάθεια για τη δημιουργία καλύτερου περιβάλλοντος και ιδανικών συνθηκών, μέσα στις οποίες θα φοιτούν όλοι οι μαθητές. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα είναι διαρκώς παρόντες δίπλα στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι διευθυντές, το εκπαιδευτικό προσωπικό, οι σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων και οι σχολικές επιτροπές, ώστε να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο η λειτουργία των σχολείων. Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, οι σχολικές εγκαταστάσεις θα αποτελούν πρώτιστο μέλημα της δημοτικής αρχής.
Η Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε στα σχολεία του Δήμου, από τους Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους και συγκεκριμένα από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημ. Παλληκάρη στο Γυμνάσιο & Λύκειο Καναλίων, τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Τρ. Γκογκινούδη στο Δημ. Σχολείο Ριζομύλου, τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Ι. Κορώνα στο Δημ. Σχολείο Αγίου Γεωργίου Φερών.