Κοινωνική προσφορά και μήνυμα αλληλεγγύης από δράσεις της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Κοινωνική προσφορά και μήνυμα αλληλεγγύης από δράσεις της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

14745600421974563886
Χαρακτηριστικό στοιχείο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ρήγα Φεραίου αποτελεί κάθε χρόνο, όπως και φέτος, η κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη σε όσους δημότες αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα διαβίωσης. Υπό το συνεχή συντονισμό και οργάνωση του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και Πολιτισμού, κ. Γκογκινούδη Τριαντάφυλλου, διοργανώθηκαν εκδηλώσεις με απώτερο σκοπό τη συλλογή τροφίμων και την περαιτέρω διανομή σε δημότες που αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.
Συγκεκριμένα, μία από τις πιο σημαντικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αποτελεί η μεγάλη χριστουγεννιάτικη συνάντηση των συλλόγων όλου του Δήμου, οι οποίοι παρουσιάζουν όχι μόνο χορούς αλλά έθιμα και δρώμενα των Χριστουγέννων με απώτερο σκοπό την οικονομική ενίσχυση για αγορά ελαιόλαδου το οποίο προσφέρεται σε άπορες οικογένειες του Δήμου. Μεγάλη είναι η συμμετοχή και η ανταπόκριση του κόσμου στέλνοντας όλοι μαζί μήνυμα κοινωνικής προσφοράς, αλληλοβοήθειας και ανθρωπιάς με την αναπάντεχα ικανοποιητική ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου.
Ακόμη μία χριστουγεννιάτικη εκδήλωση αποτελεί η μουσική συναυλία από τη μουσική σχολή του Δήμου μέσω της οποίας συγκεντρώνονται τρόφιμα αναγκαία για την αξιοπρεπή διαβίωση κάθε οικογένειας και ατόμου.
Μετά από κάλεσμα του Αντιδημάρχου, ανταποκρίθηκαν φορείς, επαγγελματίες και σύλλογοι της περιοχής, προσφέροντας τρόφιμα, τα οποία συσκευάστηκαν από τον Αντιδήμαρχο και τους δημοτικούς υπάλληλους της Βοήθειας στο Σπίτι και μοιράστηκαν σε 70 περίπου οικογένειες του Δήμου.
Πολύτιμη είναι και η διανομή μεγάλων ποσοτήτων φρούτων που πραγματοποιείται με παραλήπτες άτομα ευπαθών ομάδων και μαθητές του Δήμου.
Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ρήγα Φεραίου, κ. Γκογκινούδης Τριαντάφυλλος σε άμεση και ουσιαστική συνεργασία με το Δήμαρχο Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκα Δημήτριο αγωνίζονται καθημερινά για την αντιμετώπιση ουσιωδών προβλημάτων των δημοτών στηρίζοντας τους σε κάθε τους ανάγκη για την εξασφάλιση μιας ομαλής και δίχως στερήσεις καθημερινότητας και ζωής.